Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
BORBERG THOMAS
Foto: BORBERG THOMAS

MAKS. Pensionister der har en indkomst på mindre end 18.900 kroner om året, ud over Folkepensionen, får fuld udbytte af skattereformen. (Arkivfoto)

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fattige pensionister mærker reformen først

De dårligst stillede pensionister og almindelige lønmodtagere vil hurtigst mærke effekten.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De største ændringer i weekendens nye skattereform bliver indført langsomt over 10 år. Men allerede i 2013 vil nogle danskere første kunne mærke ændringerne.

Privatøkonom Las Olsen fra Danske Bank har set på, hvilke danskere der vil kunne mærke reformen først.

»Ældrechecken stiger med 4.500 kroner om året før skat allerede fra 2013, men hvis pensionisten har en supplerende indkomst på mere end 79.300 kroner, får man slet ingen ældrecheck«, siger han til Ritzau.

LÆS ARTIKEL

For at få fuld udbytte af de ekstra penge må pensionisten maksimalt have en indkomst, ud over folkepensionen, på 18.900 kroner om året.

Således vil de dårligst stillede pensionister få flere penge mellem hænderne, mens de rige pensionister, som har en indkomst ved siden af folkepensionen kan risikere, at deres indkomst får checken til at forsvinde.

Højere afgifter fra 2013

Men ved siden af skattelettelserne vil enkelte udgifter også stige allerede fra 2013.

Der kommer flere højere afgifter på diesel- og firmabiler, men også afgifterne på nødder, elpærer og andre af dagligdagen nødvendigheder vil kræve lidt penge tilbage fra danskerne.

Men udgifterne vil ifølge Las Olsen ikke være så store, at lønmodtagerne ikke kan mærke, at de får flere penge til rådighed allerede i 2013.

»En typisk lønmodtagerfamilie vil opleve at få et par tusind kroner mere mellem hænderne hver måned«, forklarer Las Olsen.

LÆS ARTIKEL

»Reformen er skruet sådan sammen, at cirka to tredjedele af skattelettelserne kommer i 2013. Resten gemmeføres gradvist frem til 2022«, siger han.

Pengene der skal få skattereformen til at løbe rundt skal blandt andet findes ved at beskære børnechecken for de rigeste, regulere stigningen på overførselsindkomster, ligesom flere afgifter hæves.

Desuden skal der skæres i bidraget til forsvaret og til EU.

FACEBOOK

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden