Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
MIE BRINKMANN
Foto: MIE BRINKMANN

Tilbud. Kun hver femte forbruger spørger flere håndværkere om prisen, før de sætter arbejdet i gang. Og risikerer dermed at snyde sig selv, mener Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Undersøgelse: Du betaler for meget for håndværkere

Forhandling med håndværkere giver næsten altid giver gevinst.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lidt mere forarbejde, inden du beslutter dig for at hyre en håndværker, kan i høj grad være indsatsen værd i kroner og øre.

Kun få danskere forhandler om prisen eller indhenter flere tilbud, inden de sætter en ombygning eller en renovering af boligen i gang.

LÆS ARTIKEL

Det viser en Gallup-undersøgelse, som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har fået lavet.

Nemt at prutte prisen ned
Kun hver femte forbruger indhenter mere end ét tilbud fra håndværkere, når de skal have udført en opgave derhjemme - og kun en ud af tre går i forhandling med håndværkeren om tilbuddet.

Det betaler sig ellers: Ni ud af ti forhandlingsvillige forbrugere siger nemlig i undersøgelsen, at de får noget ud af det, enten i form af lavere pris eller en bedre aftale.

Dårlig konkurrence
»Når forbrugerne undlader at forhandle priser og heller ikke indhenter flere tilbud, så betaler de mere, end de behøver. Det går naturligvis ud over den enkelte forbruger, men det svækker også konkurrencen blandt håndværkerne«, siger Agnete Gersing, direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Styrelsen lancerer i dag en række gode råd om håndværkerarbejde - og dine forbrugerrettigheder, hvis noget går galt - på portalen Forbrug.dk

Print kontrakten - og brug den

Her kan man bl.a. læse om, hvordan man tackler en håndværker, der kræver betaling forud.

Man kan også se en lille film om prisforhandlingens kunst - og ikke mindst hente en kontrakt, det er rigtig smart at udfylde og få håndværkerens underskrift på.

Se hele håndværkertemaet her på forbrug.dk (eksternt link)

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden