Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: BORBERG THOMAS
Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Få svaret her: Så god er din privatøkonomi

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

10 til 14 point - Udmærket økonomi Kan det blive bedre? Sikkert ikke meget, men alligevel er det et spørgsmål om at vedligeholde din økonomi.

Husk, at den hele tiden skal trimmes i forhold regler, love, markedsvilkår og dine ønsker/behov. Mange i din situation glemmer at få mest muligt ud af økonomien hele tiden, fordi det jo går så godt. Husk, at en udmærket økonomi er ingen undskyldning for at undlade eller udskyde økonomiske beslutninger.

5 til 9 point - God økonomi
Du har overskud og plads til dit ønskede forbrug. Alligevel er der ikke helt tjek på pensionsforhold, risiko på lån, eller hvor din opsparing gør mest gavn. Der er masser af opsparing, og derfor er det denne del, du skal fokusere på.

Din løbende opsparing eller formue kan sikkert få et bedre afkast. Tager du for stor en risiko, eller får du for lille et afkast, så prøv at arbejde med denne del først. Husk også at få de finansielle omkostninger ned!

1 til 4 point - Tilfredsstillende økonomi
Din økonomi kører fint, men du synes måske ikke helt, du får det ud af den, som du kunne. Selv om du tjener godt, så er der også mange udgifter, og en gang imellem er det som om, pengene forsvinder mellem fingrene på dig.

Du har brug for en plan. En plan, der kan gøre det nemmere for dig at overskue, hvor dine penge går hen, og hvor dine penge skal gå hen for, at du får mest muligt ud af dem. En god idé er at starte med at skabe et overblik over din status i økonomien. Hvor mange penge har du i formue nu, og hvor mange penge skal du bruge senere i livet?

Prøv at svare på dette, og sæt så en opsparing i gang i forhold til dette!

-4 til 0 point - Jævn økonomi
Du er på rette spor, men en gang imellem knækker filmen, og forbruget får lov at løbe løbsk. Det er nok et spørgsmål om, at du skal styre dine variable udgifter. Når du har styr på disse, vil din opsparing vokse, og du kommer hurtigt ind i en positiv udvikling for din økonomi.

Der er dog en risiko for, at det hurtigt kan gå ned af bakke, hvis du mister dit job, eller uforudsete udgifter tager overhånd. Prøv derfor at opbygge en stor buffer i din økonomi.

-9 til -5 point - Anstrengt økonomi
Du skal passe på din økonomi ikke går i stykker. Pas også på med en variabel rente på evt. lån og sørg for, at din opsparing går til, at du kan nedbringe de faste udgifter. Det gør du blandt andet ved at sørge for, at alle finansielle omkostninger minimeres.

Gældssætning vil være gift for din økonomi.

-14 til -10 point - Dårlig økonomi

Din økonomi trænger til en omlægning. Du bør først sikre dig, at du ikke bruger mere, end du tjener. Herefter kan du begynde at gøre din risiko mindre. Du får ikke fra den ene dag til den anden en god økonomi, men regn med et langt sejt træk.

Husk at testen kun er en rettesnor. Der kan sagtens være forhold i din økonomi, som testen ikke tager hensyn til.

LINK Klik her for at printe testen ud

Kilde: Finanshuset Fredensborg

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden