Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Afblanket. Mennesker i håbløs gæld risikerer at blive endnu dårligere stillet, hvis de bevæger sig ud på det grå lånemarked.
Foto: LÆRKE POSSELT

Afblanket. Mennesker i håbløs gæld risikerer at blive endnu dårligere stillet, hvis de bevæger sig ud på det grå lånemarked.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Gældsramte Anne blev snydt af udskældt pengeudlåner

Store forbrugslån fik Anne til at søge hjælp hos firma med tvivlsomme metoder.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hver tyvende dansker er dårlig betaler, og mange oplever, at banken smækker kassen i. For dem kan det grå lånemarked virke som den sidste udvej.

Det gjorde det også for Anne, som på grund af sin stilling optræder anonymt i aftenens Kontant på DR1, som handler om pengeudlånere med tvivlsomme metoder.

Anne har to job

Anne har nogle gamle forbrugslån og har taget et ekstra arbejde om aftenen og i weekenden for at betale dem af.

»Og så har jeg et meget, meget stort SU-lån, som gør, at det bliver ved med at hive min økonomi ned, og en bank, som ikke er til at tale med«, fortæller hun i udsendelsen.

Selv to job kan ikke for alvor bringe gælden ned, og da hun en sen aften tager en metroXpress på en S-togsstation, falder hendes øjne på en annonce for Nord-Finans.

LÆS ARTIKEL

»Han reklamerede med god kunderådgivning, gratis rådgivning til folk, der var gældsramte, og det tænkte jeg, det var lige noget for mig, det ville jeg rigtig gerne undersøge«, siger hun.

Men manden bag Nord-Finans hedder Bo Andersen og har en noget blakket fortid med ubetalte millionregninger og adskillige politianmeldelser.

Anne er da også selv opmærksom på, at gratis rådgivning lyder for godt til at være sandt. Men hun tager chancen og skriver til Nord-Finans. Hun bliver hurtigt ringet op af Bo Andersen.

»Og han var enormt sympatisk at tale med og meget, meget interesseret i at få mig som kunde...«.

Anne sender cpr-nummer, lønsedler, kontonummer og skattepapirer sammen med et gebyr på 450 kroner, præcis som Bo Andersen beder om. To dage senere får hun besked om, at hun er godkendt til lånet.

Men herefter bliver der stille fra Nord-Finans. Anne hører ikke mere.

Og det skal Anne nok være rigtigt glad for. For hvis du låner penge gennem Nord-Finans, så er der ikke tale om en almindelig låneaftale. Du får et privat gældsbrev og skylder så penge til en person, som du ikke får at vide, hvem er. Samtidig fraskriver du dig - ifølge Bo Andersen - en række juridiske rettigheder.

Men de fleste når aldrig til lånet. De betaler bare gebyret, som i nogle tilfælde er på 700 kroner, for at få firmaet til at sende låneansøgningen videre.

Det fremgår af en meget aktiv debattråd på den uafhængige bankportal, Mybanker.dk , hvor firmaets metoder debatteres livligt - ikke mindst af mennesker, som har betalt flere hundrede kroner for at få Nord-Finans til at ekspedere en låneansøgning videre.

I følge Bo Andersen selv har han behandlet over 400 ansøgninger. Alle med henblik på, at de skulle låne penge af private investorer.

I Kontant i aften klokken 21.05 på DR1 kan du se mere om Bo Andersens brogede erhvervshistorie.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden