0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Julefrokost: Firmaet skal betale, hvis du snubler i snapsen

Firmaets forsikring skal også dække skader ved en julefrokost.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Thomas Wilmann
Foto: Thomas Wilmann

Julefrokost. Skader sket til en firmajulefrokost tæller som en arbejdsskade, også selv om den uheldige er fuld. (Arkivfoto)

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Julen er for alvor skudt i gang, med alt hvad det indebærer - for ud over kravlenisser, salmer og julehjerter betyder december måned også karrysild, snaps og juleøl.

En kombination der let kan ende galt, når først promillen i blodet stiger, og dansen med kollegaen går fra beherskede rytmer til en ukontrolleret svingom til lyden af Wham 80'er hittet 'Last Christmas'. Og før du ved af det, ligger du der, en smule forfjamsket midt på dansegulvet - og hvis du er uheldig en tand fattigere.

LÆS OGSÅ

Men der er grund til fortrøstning, for det behøver ikke at blive den dyreste dans, du har danset.

Sker julefrokostskaden på arbejdspladsen, er der en god chance for, at firmaets forsikring dækker. Det gælder i de fleste tilfælde, hvis du netop glider i øllet på dansegulvet eller snubler i den spildte snaps og knækker en tand.

Men firmaets forsikring dækker også, hvis du slår hovedet, falder ned ad trappen eller pådrager dig andre lignende skader.

Det skal arbejdsskadeforsikringer nemlig dække ifølge lovgivningen, så længe festen er arrangeret af firmaet, og ledelsen deltager.

Snapseskader

Forsikringen gælder også, selvom der er røget en del snaps indenbords, og antallet af øl er nået op på et faretruende højt niveau, så længe skaden sker på arbejdspladsen.

Lone Ryberg, som er skadechef i Topdanmark, siger:

»Når man er til firmajulefrokost, er det det samme som at være på arbejde. Også selvom det for mange er en mere festlig form for arbejde end til hverdag«.

LÆS MERE

Hun understreger, at det er relativt sjældent, der sker alvorlige personskader i forbindelse med en firmajulefrokost. Men når det sker, er det som regel på grund af lidt for store mængder alkohol. Og selvom, det skulle være muligt at afvise enkelte tilfælde på grund særlige omstændigheder, er det ikke noget, Topdanmark har eksempler på.

Det har de heller ikke hos Alka forsikring, som ligeledes aldrig har brugt alkohol som afslag på en skadesanmeldelse.

»Det er helt klart til en fordel for ham eller hende, der går til julefrokost, for selv hvis ulykken skyldes alkohol, er det forsikringsselskabet, der skal bevise, at det var tilfældet. Og det kan kun lade sig gøre, hvis personen tilfældigvis får målt sin promille af politiet eller på hospitalet«, siger Lise Agerley fra Alka, men understreger, at det er en hypotetisk situation, da det endnu aldrig er sket.

»En ulykke er en ulykke, så knækker dine briller til julefrokosten, ja så dækker forsikringen«, siger Lise Agerley.

Men festen er kun så længe, I ikke er taget videre i byen.

»Så længe det sker på arbejdspladsen, dækker firmaets forsikring. Men så snart medarbejderen forlader festen for at tage hjem eller i byen med kollegerne, er det på eget ansvar«, siger hun, og tilføjer, at det derfor ikke nytter noget, at man sætter sig uden for det tomme festlokale og drikker videre og så kommer til skade, på det tidspunkt er festen officelt slut og ansvaret ens eget.