Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Vennetjenester. På Tustbuddy kan du låne 3.000 kroner gratis i 14 dage. men efter den periode bliver prisen dyr.

Vennetjenester. På Tustbuddy kan du låne 3.000 kroner gratis i 14 dage. men efter den periode bliver prisen dyr.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Eksperter advarer: Ny 'låne-buddy' kan blive en dyr ven

Hold dig væk fra ny lånetjeneste, siger økonomer.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Hos Trustbuddy kan du finde venner, der har penge tilovers, de kan låne ud, og venner, der ønsker at låne. Der er ingen banker som mellemled«.

Sådan skriver virksomheden Trustbuddy, der for kort tid siden er begyndt at markedsføre sig i Danmark, hvor virksomheden efter eget udsagn oplever kraftig efterspørgsel.

På firmaets internet-site kan man låne penge af og til sine venner - fænomenet kaldes også buddy-lending.

Som privatperson kan man således tage forbrugslån på op til 5.000 kroner, og man kan også låne penge ud. Netsiden frister med op til 12 procent i rente til dem, som vil indskyde penge. Til gengæld strækker de årlige renter på forbrugslån sig op til 122,80 procent.

»Man skal på ingen måde bruge det her«

Flere økonomer, som 24timer har talt med, anbefaler danskere at holde sig helt væk.

Dels er der ingen sikkerhed for, at indskyderen får sine penge igen, og dels er det svært at overskue omkostningerne ved at låne penge, som er uhørt høje’, fastslår seniorøkonom Morten Bruun Pedersen fra Forbrugerrådet:
LÆS OGSÅ


»Dem, der skyder penge ind, risikerer at miste deres penge, og de, der låner penge, skal betale en ekstrem høj årlig omkostning, som de ikke bliver tydeligt informeret om,« siger Morten Bruun Pedersen til 24timer.

Trustbuddy tager da heller ikke ansvar for, at folk får deres penge tilbage. I deres vilkår står der blandt andet:TrustBuddy er på ingen måde ansvarlig for låntagerens forpligtelse til at tilbagebetale noget beløb til låntageren.

Også Kim Valentin, der er en af landets førende eksperter i privatøkonomi og er tilknyttet Finanshuset i Fredensborg, vil kraftigt fraråde at investere eller låne penge gennem firmaet.»Man skal på ingen måde bruge det her. Hverken långiver eller låntager ved, hvad de går ind til. Du kan komme til at betale meget i rente, og omvendt kan dine penge være væk i morgen, hvis du er långiver,« forklarer han til 24timer.

Direktør i Trustbuddy, Jens B. Glasø, afviser kritikken:

»Vi opererer under den lovgivning, som gælder for vores selskab i forhold til de retningslinjer, vi er blevet givet fra danske myndigheder. Vi har på forhånd, inden vores etablering i Danmark, været i kontakt med de nødvendige instanser for at tjekke, om vores virksomhed gøres på korrekt måde,« siger han.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden