Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 FINN FRANDSEN
Foto: FINN FRANDSEN

Udgifter. Der skal meget udstyr til for at kommme godt i gang - og det kan koste en mindre formue.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det koster kassen at sende sit barn i skole

Skoleudstyret kan let løbe op i 2.600 kroner, viser beregning fra Nordea.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Man hører ofte folk snakke om, at det er 'gratis’ at gå i skole i Danmark. Men det er vist en sandhed med modifikationer.

En beregning, som Nordea har foretaget for 24timer, viser, at en skolestart snildt kan løbe op i 2.600 kroner, når man tager højde for alt det udstyr, som er nødvendigt: for eksempel skoletaske, gymnastiktøj og indhold til penalhuset.

Nogle forældre bliver rystede
Men det er ingenting i forhold til de udgifter, der følger med, hvis man kigger på hele det første år i skole og SFO. Ifølge Nordeas beregning koster det i alt 22.344 kroner at have et barn i skole det første år. Den gennemsnitlige SFO-takst er 17.094 kroner for et år.

Derudover er der også mange løbende udgifter til eksempelvis fødselsdagsgaver, fritidsaktiviteter og sociale arrangementer.»Jeg tror, det kommer bag på mange forældre, hvor meget det reelt koster at have sit barn i skole. Og det er fordi de færreste sætter sig ned og regner ud, hvad det koster hele vejen rundt, men det er en god idé,« siger Ann Lehmann Erichsen, der er forbrugerøkonom i Nordea.

Igennem de seneste år er det blevet dyrere og dyrere at gå i SFO, og det får foreningen Skole og Forældre til at kræve et loft over forældrebetalingen.

»I nogle kommuner bliver forældrene rystede, når de opdager, at det koster mere at have et barn i SFO’en end i fuldtids-børnehave. Og der kan vi se, at der er nogle forældre, som må melde barnet ud, hvilket bestemt ikke er hensigtsmæssigt,« siger Benedikte Ask Skotte, der er landsformand i Skole og Forældre, til 24timer.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden