Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

surt. Maria og hendes kæreste har købte et helt nybygget hus i 2008, som havede et dårligt tag, som det har kostet 1,1 million kroner at reparere.
Foto: DITTE VALENTE

surt. Maria og hendes kæreste har købte et helt nybygget hus i 2008, som havede et dårligt tag, som det har kostet 1,1 million kroner at reparere.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mortens og Marias tag måtte skiftes for en million

Undertaget var hullet og så sjusket sat op, at vandet dryppede ind og vinden fik det til at blafre. Nu har huset fra 2008 fået nyt tag for over 1 million kroner.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Som kommende forældre til tvillinger var et hullet tag det sidste, Morten Rasmussen og hans kæreste, Maria, havde brug for, da de flyttede ind i en ny villa i Gilleleje ved den nordsjællandske kyst.

Men det var, hvad de fik.

»Der gik fjorten dage, fra vi flyttede ind, så kom det første rigtige regnvejr. Og så tænkte vi: Hvad er det, der drypper i garderoben?«, siger Morten Rasmussen, som lige nu er hjemme på barsel sammen med kæresten og tvillingerne Nicoline og Emilie.

LÆS ARTIKEL

Parret overtog huset 1. marts 2011, efter at en byggesagkyndig havde været ude for at vurdere stedet to gange. Han havde dog ikke været oppe på loftet og kigge, for så ville han med det blotte øje have set, at den var helt gal. Undertaget var af mærket Interproof, og over hele taget var det perforeret og hullet og lagt så løst, at det hang og dinglede oppe på loftet. Desuden var der ikke lavet nogen form for ventilation.

»Det var helt uholdbart. Vi havde købt et hus med et undertag og et tag, der var så mange fejl og mangler på, at hele lortet skulle laves om. Hver gang det blæste – og det gør det hele tiden heroppe – så stod tagdugen og slog sig ligesom sejldugen på et sejlskib, der ikke er spændt ordentligt op. Det støjede i hele huset«, fortæller Morten Rasmussen.

Parret boede i det larmende og våde hus, mens de arbejdede på at få løst sagen. De allierede sig med rådgiver Morten Mathiesen fra Bolius, som for 5.500 kroner lavede en rapport, der kortlagde alle de fejl og mangler, der skulle udbedres.Heldigvis havde parret tegnet en udvidet ejerskifteforsikring på det nye hus, fordi de vidste, at entreprenøren, der byggede huset, var gået konkurs. Dermed var der ingen chance for at gå til ham, hvis man opdagede graverende fejl på huset.

Det blev en vigtig beslutning, for ejerskifteforsikringen har efter en del sværdslag stort set dækket de 1,1 million kroner, som arbejdet med det nye tag kom til at koste. Formentlig kommer den byggesagkyndiges ansvarsforsikring til at dække den regning, fordi han ikke havde opdaget de graverende fejl på taget.

I alt er der brugt 250.000 kroner på stillads og 250.000 kroner på at få sat overbygning på, så familien kunne bo i huset, mens det nye tag kom på. Selve det nye tag var en entreprise til 600.000 kroner.»Det er eddermame mange penge. Og det var aldrig blevet lavet, hvis ikke vi havde tegnet ejerskifteforsikring. Det har en familie, der lige har købt nyt hus og fået børn jo ikke råd til«, siger Morten Rasmussen, som råder andre til at alliere sig med en uvildig fagmand, før forhandlingerne med forsikringsselskabet går i gang. Det hjalp nemlig at have en rapport at forholde sig til.

»Vi ville ikke sidde med en taksator fra forsikringen, som kunne sige, at vi ikke havde forstand på det. Og som bare kunne foreslå en lappeløsning her og der. Man er nødt til at have en fagmand ind over«, vurderer han.

Byggearbejdet gik i gang i efteråret og blev færdigt for 14 dage siden. Parret har selv måttet betale en selvrisiko på 10.000 kroner, og der er stadig nogle indvendige revner, som skal repareres og males. Men nu står de med et nyt tag på deres nye hus.

»Vi satser på, at det holder i mindst 50 år«, siger Morten Rasmussen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden