Foto: FINN FRANDSEN
Privatøkonomi

Brugte varer skifter hænder som aldrig før

Danskerne købte brugte varer for små 100 milliarder siodste år.

Privatøkonomi

Der er ikke længere fine fornemmelser, når garderoben skal skiftes ud. Brugt tøj går som varmt brød på nettet.

Det viser en opgørelse, som Den Blå Avis (DBA) og Spar Nord har lavet ved at gennemgå de syv millioner annoncer, som blev indrykket i Den Blå Avis sidste år.

Dametøj topper som den mest populære kategori stærkt efterfulgt af børnetøj på andenpladsen.

»Danskerne vil gerne vise, at de har sans for og overskud til at være kreative. Det er blevet en slags skattejagt, der handler om at finde præcis det stykke tøj, der matcher ens personlige stil«, siger Simon Karsø, kommunikationschef i eBay Danmark, der ejer DBA.

30 milliarder mere end sidste år
I Spar Nord siger chefanalytiker Martin Lundholm, at privatforbruget fortsat ligger på et lavt niveau:

»Vi har haft tilbagegang i privatforbruget i Danmark i både første, andet og tredje kvartal af 2011, og det er selvsagt skidt for detailsektoren og den beskæftigelse, der er knyttet hertil«, siger Martin Lundholm i en kommentar til undersøgelsen.

LÆS OGSÅ

»Men stigningen i brugtvarehandlen er et udtryk for, at der stadig er handelsaktivitet i samfundet. Så danskernes købelyst er ikke forsvundet, men krisen har helt klart været med til at flytte en del af handlen fra nye til brugte varer«, fortsætter han.

Samlet skiftede brugte varer til en værdi af små 100 milliarder kroner sidste år. I 2010 lå tallet på 71 milliarder, viser tal fra DBA.

Antallet af annoncer på DBA, der udgør omkring halvdelen af brugtvaremarkedet, endte på syv millioner - det er en stigning fra 5,4 millioner annoncer året før.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce