Bank betaler flyttegebyr tilbage til kunderne

Bank indførte gebyr for flytning af pensioner uden varsel. Nu retter den ind.

Privatøkonomi

Banker må ikke uden videre indføre gebyrer for tjenesteydelser uden at varsle dem over for kunderne.

Men det skete, da Sparekassen Lolland sidste sommer indførte et gebyr for kunderne på 250 kroner, hvis de ville flytte deres pensionsordning fra banken til andet pengeinstitut eller pensionsselskab.

I strid med god skik

Det var i strid med reglerne om god skik for finansiel virksomhed, konkluderede Finanstilsynet, som derfor den 1. november påbød Sparekassen Lolland at stoppe med at opkræve gebyret.

Sparekassen henviste til sine almindelige forretningsbetingelser, hvor det blandt andet fremgår; at »Sparekassen Lolland A/S kan altid uden varsel indføre og forhøje gebyrer for enkeltstående serviceydelser og generelt for nye aftaler.«

LÆS ARTIKEL

Men Finanstilsynet mente ikke, at der var tale om en enkeltstående ydelse, da overførslen af pensionsopsparingen blot var sidste del i et længere kundeforhold.

Påbuddet fra Finanstilsynet havde på den anden side ikke virkning med tilbagevirkende kraft, så alle gebyrer, der var opkrævet mellem 15. august og 1. november 2012, da påbuddet blev sendt fra Finanstilsynet, havde pensionskunderne ikke umiddelbart mulighed for at få tilbage.

Det fik Forbrugerombudsmanden til at forfølge sagen med de gebyrer, der allerede var opkrævet uberettiget, og nu har Sparekassen Lolland bekræftet over for Forbrugerombudsmanden, at alle gebyrer er blevet tilbagebetalt til kunderne.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce