Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Bank betaler flyttegebyr tilbage til kunderne

Bank indførte gebyr for flytning af pensioner uden varsel. Nu retter den ind.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Banker må ikke uden videre indføre gebyrer for tjenesteydelser uden at varsle dem over for kunderne.

Men det skete, da Sparekassen Lolland sidste sommer indførte et gebyr for kunderne på 250 kroner, hvis de ville flytte deres pensionsordning fra banken til andet pengeinstitut eller pensionsselskab.

I strid med god skik

Det var i strid med reglerne om god skik for finansiel virksomhed, konkluderede Finanstilsynet, som derfor den 1. november påbød Sparekassen Lolland at stoppe med at opkræve gebyret.

Sparekassen henviste til sine almindelige forretningsbetingelser, hvor det blandt andet fremgår; at »Sparekassen Lolland A/S kan altid uden varsel indføre og forhøje gebyrer for enkeltstående serviceydelser og generelt for nye aftaler.«

LÆS ARTIKEL

Men Finanstilsynet mente ikke, at der var tale om en enkeltstående ydelse, da overførslen af pensionsopsparingen blot var sidste del i et længere kundeforhold.

Påbuddet fra Finanstilsynet havde på den anden side ikke virkning med tilbagevirkende kraft, så alle gebyrer, der var opkrævet mellem 15. august og 1. november 2012, da påbuddet blev sendt fra Finanstilsynet, havde pensionskunderne ikke umiddelbart mulighed for at få tilbage.

Det fik Forbrugerombudsmanden til at forfølge sagen med de gebyrer, der allerede var opkrævet uberettiget, og nu har Sparekassen Lolland bekræftet over for Forbrugerombudsmanden, at alle gebyrer er blevet tilbagebetalt til kunderne.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden