Overpris. Feist er en populær dame. Men at give knap 1400 kroner for to billetter til hendes koncert i Falkoner Salen er i overkanten, mener Pernille Hertz.
Foto: JESPER STORMLY HANSEN

Overpris. Feist er en populær dame. Men at give knap 1400 kroner for to billetter til hendes koncert i Falkoner Salen er i overkanten, mener Pernille Hertz.

Privatøkonomi

Politianmeldt billethaj snyder vrede kunder for tusinder af kroner

Ingen kan gribe ind overfor udskældt billetside, der opererer fra Schweiz.

Privatøkonomi

49-årig Pernille Hertz var glad, da det lykkedes hende at skaffe billetter til koncerten med den canadiske sangerinde Feist i Falkonerteatret i marts måned.

Hun sad i sidste øjeblik og manglede en fødselsdagsgave til en god veninde, og ved hjælp af Google fandt hun frem til billetterne på siden Viagogo.dk.

1.392 kroner lød prisen for to styks inklusiv diverse gebyrer.

»Det er helt grotesk« »Da jeg skulle betale, tænkte jeg godt nok, at det var ret dyrt, men jeg var i tidsnød, så jeg gennemførte bare betalingen uden at undersøge, om jeg kunne få billetterne billigere et andet sted«, fortæller Pernille Hertz.

Det har hun i den grad fortrudt.

For da hun på koncertdagen printede de købte billetter ud, kunne hun konstatere, at den originale pris per styk var »DKK 300 excl. gebyr«, som der stod på billetterne.

Flankeret af et logo, der tydeligt afslørede, at billetterne oprindeligt var købt gennem salgsstedet Billetlugen til 300 kroner per styk af en person ved navn Olivier du Rutier.

»Det er helt grotesk. Jeg var sikker på, at jeg var inde på en reel god side, som solgte mig billetter til det, de koster. Det her er jo decideret sortbørshandel«, siger Pernille Hertz om viagogo, der ganske rigtigt opfordrer sine brugere til at sælge billetter til de priser, de kan slippe af sted med.

Betalte 1330 kroner i merpris

Og Pernille Hertz er ikke den eneste, der er utilfreds med Viagogos metoder. En række andre koncertgængere føler sig godt og grundigt snydt, fremgår det blandt andet på forbruger-anmeldelsessiden Trustpilot.dk.

Under overskriften 'Alt for dyrt! Tyveri!' skriver en bruger, der kalder sig MR, om koncertbilletter til LMAFO i Flakoner Teater i februar:

»Da jeg kom til koncerten gik det op for mig at jeg havde betalt overpris for billetterne! De blev købt i den tro at det var specielt gode pladser, der var flere kategorier, men det viste sig at alle billetter var ståpladser og i virkeligheden kostede det samme 290,- pr stk. Jeg betalte lige omkring 2200,-, altså 1330,- for meget!«, skriver MR.

LÆS OGSÅ

En bruger ved navn Wendicke supplerer med opfordringen »Bestil ikke billetter ved viagogo«.

Hun havde købt to billetter til Top Gear arrangementet i Forum i marts til 1.080 kroner stykket - prisen i alt var 2.598 kroner for to billetter indklusiv gebyrer og forsendelse.

Og hun var ikke klar over, at viagogo ikke er et autoriseret salgssted, men en børs, hvor privatpersoner kan sætte billetter til salg til overpriser.

»Jeg fik en mail på, at jeg kunne downloade mine billetter. På mine billetter stod der så en pris på 750 pr stk og kundenavn var et helt andet end mit. Jeg kontaktede Billetlugen da det stod på billetten, men de sagde at de desværre ikke kunne hjælpe mig, da biletterne var bestil ved viagogo, og det er normalt, at de tager overpris på billetter«, skriver den skuffede kvinde.

'Markedsværdien' styrer prisen
Det er ulovligt at videresælge billetter til overpris i Danmark, og Viagogo er flere gange blevet politianmeldt.

Men da siden opererer fra Schweitz, er der umiddelbart ikke noget, de danske myndigheder kan gøre, forklarer jurist Hos Forbrugerombudsmanden Katrine De Neergaard.

»Forbrugerombudsmanden vil nu drøfte sagen med sine europæiske kolleger for at overveje, om det er muligt at skride ind over for Viagogo på anden vis«, siger hun.

Det har ikke været muligt at komme i kontakt med Viagogo, men på hjemmesiden forklarer folkene bag, at »priser og tilgængelighed af billetter på viagogos markedsplads for billetter, er drevet af forespørgslen af billetter på markedet«.

»Den nominelle værdi (den oprindelige pris, red.) af en billet kan derfor variere fra den pris, som billetten bliver solgt for, da billetter hos viagogo sælges til 'markeds værdien'. Markeds værdien er den pris, som en køber er villig til at betale for billetten til arrangementet«, står der videre.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden