Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Sådan undgår du høje renter på din skattegæld

Skat har lagt renter på danskernes restskat siden 1. januar.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

1,5 millioner lønmodtagere har indtil videre tjekket deres årsopgørelse for, om de skal betale eller have penge tilbage i skat.

Og er du en af de mange tusind, der står til at skulle have restskat op af lommen, fordi du har betalt for lidt i 2012, bør du overveje, hvordan du vil betale pengene.

Det er nemlig ikke helt ligegyldigt for beløbets størrelse, om du betaler det nu eller venter.

»Hvis man kan finde pengene, så vil vi klart opfordre til at man får det ud af verden med det samme«, siger kontorchef hos Skat Henrik Kähler.

5,4 procent i rente til sommer Skat begyndte allerede 1. januar at trække renter af de penge, du betalte for lidt i skat i 2011.

Nærmere bestemt 3,4 procent om året i såkaldte dag-til-dag renter. Denne rente løber på din restskat indtil 2. juli, og herefter lægger Skat 5,4 procent oven i det, du skylder.

LÆS OGSÅ Et eksempel: Skylder du 1.000 kroner i restskat, vil renterne være på 6-7 kroner, hvis du betaler i marts måned og cirka 15 kroner, hvis du betaler 1. juli.

Venter du til efter 2. juli, koster det 54 kroner i renter uanset om du vælger at betale til sommer, eller overfører beløbet til næste års skatteregnskab og dermed betaler pengene i 2013.

Hvis din restskat er:

Koster det så meget, hvis du betaler nu:

Koster det så meget, hvis du betaler efter 2. juli:

1000 kroner

6-7 kroner

54 kroner

2000 kroner

12-14 kroner

108 kroner

5000 kroner

30-35 kroner

270 kroner

10.000 kroner

85-105 kroner

540 kroner

15.000 kroner

105-150 kroner

810 kroner

Kilde: Skat.dk

Det er kun muligt at overføre restskat på op til 18.300 kroner til næste år. Restskat over det beløb bliver opkrævet i rater i september, oktober og november måned - igen med et rentetillæg på 5,4 procent.

Får penge tilbage 26 marts

På din årsopgørelse er rentetillægget på 5,4 procent allerede tilføjet det, du skylder.

»Langt de fleste skylder mindre beløb, og vælger derfor at betale til næste år, fordi de ikke gider bøvle med indbetalingerne nu«, siger kontorchef Henrik Kähler, der understreger at man skal se bort fra rentetillægget, hvis man betaler nu.

Skat opforderer i øvrigt alle til at tjekke årsopgørelsen grundigt igennem, da oplysninger om befordringsfradrag, underholdsbidrag og en række andre poster kan være angivet forkert.

Ifølge Skat kan to ud af ti lønmodtagere regne med, at der er fejl i deres årsopgørelse og dermed i det beløb, Skat opkræver eller betaler tilbage.

VI GUIDER

Er du blandt de heldige, der har betalt for meget i skat, bliver pengene overført til din Nemkonto den 26. marts med et rentefrit tillæg på 0,5 procent.

Hvis du skal have mere end 100.000 kroner tilbage, går der dog lidt længere tid. Så forbeholder Skat sig nemlig retten til at tjekke din årsopgørelse igennem for fejl.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden