Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: MIRIAM DALSGAARD
Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sofaen skal luftes for giftig kemi

Nye møbler kan være fyldt med giftige kemiske stoffer fra fabrikken af.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Selv om din nyindkøbte sofa, eller din nye seng, kan virke noget så indbydende, kan den være fyldt med forskellige giftige, kemiske stoffer, som damper af i dit hjem.

Det skriver Jyllands-Posten.

Derfor bør man sikre sig, at møblerne bliver luftet, inden man bruger dem, påpeger Berit Asmussen, som er sekretariatschef hos Informationscenter for Miljø & Sundhed.

»Når man har pillet al plastikken af sine møbler, kan man lade dem stå nogle dage i et godt gennemluftet rum eller udenfor. Men det er ikke til at sige, hvor længe de skal dampe af, før man er sikker på, at alle eventuelle kemikalier er dampet af«, siger hun til Jyllands-Posten.

Gifttigt støv

LÆS OGSÅ:

Ifølge hende findes der for eksempel sundhedsbelastende bromerede flammehæmmere i møbler - noget som ellers forbindes med elektronik.

»De kan også findes i imprægnering, der skal sikre brandsikkerhed i møbler og madrasser. Disse bromerede flammehæmmere binder sig til støvet, når det damper af i stuen«, siger hun.

Derfor hjælper det også at støve grundigt af og løfte ud hver dag, forklarer Berit Asmussen.

Følg naturen

Betænksomme købere kan dog mindske risikoen for komme i kontakt med de farlige stoffer, hvis de går efter møbler, som har fået et miljømærke, fortæller Berit Asmussen

»Man kan gå efter møbler, der er mærket med Svanen eller Blomsten. Der findes også møbler, der bærer Indeklimamærket fra Teknologisk Institut«, siger hun.

LÆS ARTIKLEN:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden