Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: DRESLING JENS
Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Regeringen udpeger i dag landets vigtigste banker

Danske Bank, Nordea Danmark og Jyske Bank er formentlig blandt de udvalgte.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En række danske banker og finansinstitutter bliver i dag erklæret for store til at gå konkurs, skriver Jyllands-Posten.

Som en ekstra airbag til finanssektoren kommer regeringens ekspertudvalg nemlig med forslag til, hvad der skal til for, at en finansiel institution er så stor og vigtig, at det vil få vidtrækkende konsekvenser, hvis den skulle komme i vanskeligheder.

Vil måske hæve priserne

Samtidig vil flokken af udvalgte finansinstitutter blive stillet over for forhøjede kapitalkrav for at undgå at komme i en så grufuld situation, at staten er nødt til at hjælpe.

På den ene side er det en blåstempling at blive valgt som systemisk vigtig bank. Men stemplet bliver dyrt for de udvalgte, lyder advarslen fra en af landets største pengebeholdninger.

»Finansiel formidling bliver dyrere, nøjagtig som at en bil med 16 airbags er dyrere end en bil med to airbags. Intet kommer gratis, og et sikrere finansielt system er også et dyrere finansielt system,« siger Jesper Berg, der er underdirektør i Nykredit.

Han spår, at de systemisk vigtige institutter for at skaffe kapital vil hæve priserne på en række varer.

Analytikere og eksperter vurderer, at Danske Bank, Nordea Danmark og Jyske Bank vil blive udvalgt til systemiske banker, mens Sydbank og Spar Nord balancerer på vippen til at være med i flokken.

På realkreditområdet forventes Nykredit at blive udvalgt sammen med Realkredit Danmark og Nordea Kredit, mens BRF og DLR Kredit befinder sig på grænsen, ifølge spåmændene.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden