Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

RENTEFALD. Boligrenterne er i forvejen på et ekstremt lavt niveau, men de kan få endnu et nøk nedad, hvis ECB i dag sænker renten.
Foto: ULRICH BORCH/Jyllands Posten

RENTEFALD. Boligrenterne er i forvejen på et ekstremt lavt niveau, men de kan få endnu et nøk nedad, hvis ECB i dag sænker renten.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rekordlave renter kan blive endnu lavere i dag

Konsekvensen for danske boligejere og bankkunder er dog beskeden.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Om få timer udløses spændingen, når Den Europæiske Centralbank (ECB) afslører, om den i forsøget på at hjælpe især Sydeuropas økonomi sænker renten et kvart procentpoint fra det i forvejen rekordlave niveau.

Sker det, vil den danske nationalbank sandsynligvis følge efter og i eftermiddag sætte udlånsrenten ned til et niveau omkring 0,05 - 0,15 pct.

LÆS ARTIKEL

Det vil have en effekt for de danske boligejeres lån, men der bliver ikke tale om kæmpebesparelser, understreger økonom Jens Nærvig Pedersen fra Danske Bank.

Lavere endnu
»En rentenedsættelse vil presse de i forvejen rekordlave renter på boliglån yderligere ned, og dermed sænke renteudgifterne yderligere for danske boligejere«, siger han og tilføjer:

»Men der har den seneste tid har været en forventning om en snarlig rentenedsættelse i de finansielle markeder, så den ventede rentenedsættelse er allerede i nogen grad afspejlet i de nuværende rentesatser på boliglån«, påpeger Jens Nærvig Pedersen.

LÆS ARTIKEL

Det kan man bl.a. se på kursen på et fastforrentet 3-procents lån.

Gunstig kurs
I løbet af få uger har den dalende rente presset kursen op over 99, hvilket betyder, at nye låntagere slipper med et meget lille kurstab og dermed en mindre restgæld, når de optager lånet.

For de mange boligejere med et prioritetslån - en slags kassekredit med pant i boligen - får rentesænkningen ingen effekt.

Heller ikke almindelige lån i banken bliver billigere, selv om renteniveauet falder, lyder vurderingen:

»Vi forventer ikke, at Nationalbanken vil nedsætte indskudsbeviserenten, som er den rente, der har direkte betydning for boligejere med prioritetslån og størst betydning for markedsrenterne«, siger økonomen fra Danske Bank.

Lav rente længe

Samme melding kommer fra Nykredit:

»Hverken den ventede rentenedsættelse fra ECB eller Nationalbanken vil få den store indflydelse på de detailrenter, som danskerne møder ude i bankerne og realkreditinstitutterne. Det er den ventede rentenedsættelse af udlånsrenten for lille til«, siger seniorøkonom Tore Stramer.

LÆS OGSÅ

Selv om der altså ikke her og nu er stor renteeffekt for danske forbrugere, rummer rentenedsættelsen andre perspektiver.

Den ekstremt lave rente forventes nemlig at fortsætte foreløbig ind i 2015, og som følge af uroen i eurozonen er der stadig stor interesse for at investere i danske obligationer.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden