ETIK. Nyt pensionsprodukt hos Merkur Andelskasse giver blandt andet kunderne mulighed for at investere pengene til alderdommen i vedvarende energi.
Foto: THOMAS BORBERG /POLNATURE

ETIK. Nyt pensionsprodukt hos Merkur Andelskasse giver blandt andet kunderne mulighed for at investere pengene til alderdommen i vedvarende energi.

Privatøkonomi

Bæredygtig andelskasse tilbyder pensionsopsparing med etik

Hos Merkur Andelskasse kan kunderne nu spare op uden samvittighedskvaler.

Privatøkonomi

Det almennyttige pengeinstitut Merkur er nu klar med et pensiontilbud til kunder, der gerne vil have mere hånd i hanke med, hvad pensionspengene investeres i.

LÆS ARTIKEL

I forvejen låner andelskassen - der har fået flere kunder i kølvandet på kritikken af de store banker - kun penge ud til sine private kunder.

Samt til virksomheder og institutioner, der lever op til en række krav til bl.a. miljø og social bæredygtighed.

Gør en forskel
Pensionsordningen, der udbydes i samarbejde med AP Pension, får navnet Ansvarlig Pension.

»Som kunde hos os er man med til at påvirke udviklingen og udformningen af fremtidens samfund og dermed gøre en forskel. Derfor lægger vi også stor vægt på at tilbyde vores kunder et bredt udvalg af bæredygtige og etisk screenede investeringer«, siger Lars Pehrson, der er administrerende direktør i Merkur Andelskasse.

Sammen med AP Pension, der er et mindre pensionsselskab ejet af kunderne, kan Merkur udbyde flere investeringsmuligheder for kunder, der sparer op til alderdommen.

Indsigt i investeringerne

For eksempel bliver der adgang til de såkaldte Triodos-fonde, der investerer i vedvarende energi, mikrolån og etisk screenede aktier og virksomhedsobligationer.

»Det er første gang, pensionskunder i en dansk pensionskasse får adgang til at investere deres midler på denne måde. De får en helt anden grad af indsigt i, hvor deres pension er på arbejde«, siger salgsdirektør i AP Pension, Jytte Vadmand Adelmark.

LÆS OGSÅ

Merkur Andelskasse har omkring 21.000 kunder og blev i 2011 i en undersøgelse blandt brugerne af bankportalen Mybanker kåret som banken med flest tilfredse kunder.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden