Småpenge. Den økonomiske krise kører på femte år, og det kan være svært at finde flere steder at spare. Tjek forsøger at give en hjælpende hånd med ny serie.
Foto: LÆRKE POSSELT (arkiv)

Småpenge. Den økonomiske krise kører på femte år, og det kan være svært at finde flere steder at spare. Tjek forsøger at give en hjælpende hånd med ny serie.

Privatøkonomi

Få luft i økonomien med ny serie på Tjek

Føles det som om, pengepungen er tom halvvejs gennem måneden, er der måske hjælp at hente i Tjeks nye serie.

Privatøkonomi

En gabende tom pengepung og en bankrådgiver, der ønsker svar på endnu et overtræk i telefonen.

Økonomien er stram for mange danskere, og fem år efter den økonomiske krise brød ud, kan det være svært at se, hvor man kan fortsat kan skære i budgettet.

SE GUIDE

En undersøgelse foretaget af TNS Gallup for Nordea viser, at mange danskere fravælger sociale aktiviteter og undlader at gå til tandlæge eller erstatte møbler, elektronik og hvidevarer.

21 procent af de adspurgte fortæller, at de har undladt, at invitere familie og venner til middag eller at gå i byen med familie og venner, mens 15 procent har droppet et besøg hos tandlægen.

»For rigtig mange er det ikke bare en sjov manøvre at skulle spare. Her handler det om at være i stand til at betale regninger og få økonomien til at hænge sammen«, fortæller forbrugerøkonom i Nordea, Ann Lehmann Erichsen, der mener, at vi er blevet for dårlige til at indrømme, når der er noget, vi ikke har råd til.

LÆS ARTIKEL

»Det er ikke nogen skam ikke at have nogen penge. Det vil de fleste af os opleve på et eller andet tidspunkt i løbet af livet«, siger hun og opfordrer folk til at være bedre til at kommunikere deres økonomiske problemer - og være forstående, når de på samme vis får beskeden fra venner og familie.

»Det ville klæde os, hvis vi kunne tale om det frem for at starte en demokratisk debat om, hvorvidt en person har råd til noget eller ej. Det ved man bedst selv«.

Find skjulte penge

Selv om man synes, at man har gjort alt, hvad man kan og vendt hver en krone, kan det måske godt vise sig at være steder at hente noget mere luft i økonomien hjem. Måske endda uden at man behøver at give afkald på reelle behov.

LÆS ARTIKEL

I løbet af de kommende uger vil Tjek med hjælp fra forskellige eksperter se på, hvordan man kan spare penge på alt lige fra forsikringer og abonnementer til dagligvareindkøb og forbrugsgoder.

Første afsnit hjælper dig med at få styr på dine luksusvaner. Find det i boksen til højre og hold udkig efter de næste afsnit de kommende par uger.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce