Bank kulegraves for at presse kunde til at købe aktier

Bankkunde blev truet til at købe aktier i sin bank, fortæller han til avis.

Privatøkonomi

Køb aktier eller gå konkurs. Det var ifølge den selvstændige arkitekt Henrik Elstrup tilbuddet fra Danske Andelskassers Bank, da han for to år siden følte sig presset til at købe aktier i banken.

»Banken indikerede kraftigt, at den ville se mere positivt på tingene, hvis vi købte aktier i banken«, siger han til Jyllands-Posten.

Avisen er i besiddelse af en mail-korrespondance mellem Henrik Elstrup og Danske Andelskassers Bank.

LÆS OGSÅ

Her fremgår det, at Danske Andelskassers Bank lånte ham penge til at købe aktier i banken i forbindelse med bankens børsnotering i 2011.

Bedt om redegørelse

Finanstilsynet ser på sagen med stor alvor og har bedt banken om en redegørelse.

Danske Andelskassers Banks direktør, Jan Pedersen, siger til avisen om sagen:

»Vi tog mange forholdsregler netop for at undgå den slags. Jeg kan ikke garantere ned på hver enkelt aktiehandel, men er det sket, er det dybt beklageligt,« siger han til Jyllands-Posten.

LÆS OGSÅ

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce