Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
TILSKUD. Sommer- og fritidshuse kom med, da boligjobordningen blev forlænget - men lejere kan stadig ikke få tilskud.
Foto: THOMAS BORBERG (arkiv)

TILSKUD. Sommer- og fritidshuse kom med, da boligjobordningen blev forlænget - men lejere kan stadig ikke få tilskud.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lejerne vil også have del i boligjobordningen

Alle skatteydere er med til at finansiere boligjobordning. Men ikke alle kan få tilskud.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bor du i en lejebolig, skal du også have mulighed til at få tilskud, når køkkenet skal sættes i stand. Det mener Lejernes LO, LLO.

Regeringen har forlænget boligjobordningen, som betyder, at du kan få fradrag, når håndværkerregningen skal betales. Ordningen løber i 2013 og 2014 - og også sommer- og fritidshuse er med.

cheføkonomen.

LÆS OGSÅ

Samlet pris i år bliver tilskuddet til danskerne i år på 1,6 milliarder kroner. Og til næste år ligger det på 1,7 milliarder kroner.

»Skatteyderne finansierer et fradrag, der i høj grad kommer til at tilfalde boligejerne, mens den fremrykning af renovering af de almene boliger, der sker i øjeblikket, er betalt af lejerne selv«, siger Jesper Larsen, cheføkonom i LLO.

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) er blevet spurgt om, hvor meget lejerne fik gavn af den gamle boligjobordning, men ifølge LLO havde ministeriet ikke oplysninger om dette.

Skæv politik

Jesper Larsen mener, at der er tale om en skæv politik, hvor man under dække af beskæftigelsespolitik, endnu engang favoriserer boligejerne, mens en million lejebolig-husstande i Danmark går glip af fradrag.

»Man kunne sagtens give lejerne tilskud også. Hvis arbejdet bliver finansieret af lejerne på den indvendige vedligeholdelseskonto, så kunne man åbne for, at det også var forbundet med fradrag«, siger cheføkonomen.

I dag kan en lejer få tilskud, hvis han eller hun selv betaler for renovationen af boligen. Men det er der ikke mange lejere, der er interesseret i:

»Problemet er, at botiden er så kort for de fleste lejere, at de ikke bor der så længe, at de vil nyistandsatte lejligheden«, siger Jesper larsen og fortsætter.

»Istandsættelsen sker først ved fraflytning. Og det kan det være vanskeligt at bruge ordningen, da man skal have fast bopæl - og har man det, når man har opsagt lejemålet«.

LÆS OGSÅ

Han opfordrer nu politikerne til at se ordningen efter i sømmene, så også lejere kan få del i den.

»Hvor der er vilje, er der også en vej, som man siger«, siger cheføkonomen.

Folketinget skal tredjebehandle lovforslaget om boligjobordningen 27. juni.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden