Læsestof. Brevkassen bugner af tilbudsaviser hver uge, og ser man sig for og overvejer sine indkøb, kan det godt betale sig at købe ind efter tilbudene.
Foto: CARSTEN INGEMANN/Jyllands Posten

Læsestof. Brevkassen bugner af tilbudsaviser hver uge, og ser man sig for og overvejer sine indkøb, kan det godt betale sig at købe ind efter tilbudene.

Privatøkonomi

Det kan betale sig: Sådan bruger du tilbudsaviser optimalt

Der kan være gode penge at spare ved at handle efter tilbudsaviserne, men det kan betale sig at lægge en plan for tilbudsjagten.

Privatøkonomi

1,5 kilo hakket oksekød til 99 kroner, 3 liter mælk for en 10'er og 5 brødblandinger for 100 kroner.

Tilbudsaviserne bugner hver uge af tilbud, der får det til at krible i tilbudsjægeren og opfordre til at købe stort ind til lagrene. Men det er ikke altid, at det er en god ide at lade sig friste af tilbuddene.

LÆS ARTIKEL

Birgitte Escherich, direktør i Kostkompagniet, kogebogsforfatter og rådgiver for Stop Spild Af Mad, mener bestemt, at det kan betale sig at købe ind efter tilbudsaviserne, men hun anbefaler dog, at man skaber sig et overblik over ens behov, inden man kaster sig ud i tilbudsjagten.

»Det er en god ide at have et overblik over, hvilke varer der har en høj omsætningshastighed i ens køkken«, siger hun og foreslår, at man laver en bruttoliste over de produkter, man bruger mest af, så man altid kan sammenholde den med ugens aktuelle tilbudsaviser.

»Så ved man, at man kan tillade sig at hamstre, når der kommer et godt tilbud på flåede tomater, mens det måske ikke er nødvendigt at købe stort ind af hasselnødder, som man alligevel sjældent bruger«.

En huskeseddel skrevet hjemmefra er i følge Birgitte Escherich heller ikke nogen dårlig ide.

»Man er lidt mere panisk i supermarkedet end derhjemme, hvor der er lidt mere ro, og man har tid til at overveje sine indkøb - og måske tænke lidt kreativt i forhold til, hvad man har i huset i forvejen«.

LÆS ARTIKEL

Endelig anbefaler hun, at man skelner mellem kolonialvarer og ferske varer, når man løber tilbudsaviserne igennem.

Kolonialvarer
Tørvarer, som bælgfrugter, mel, pasta og gryn, og konserves kan som regel holde sig i lang tid, så det skal man i følge Birgitte Escherich ikke være bange for at købe ind af til sit lager.

Hun anbefaler dog, at man sørger for at holde godt styr på sit lager, så man hele tiden har et overblik over, hvad man har.

»Alle mine kolonialvarer er hældt ned i bøtter, der står i stabler i et stort skab. Og det gør, at jeg altid har styr på, hvad jeg har«.

Hun foreslår, at man tager en tur i Ikea og køber en masse plastikbøtter - langt flere end man egentlig tror, man har brug for - og organiserer sine kolonialvarer, så alt er synligt, og intet kommer til at forputte sig bagerst på en hylde.

»Og så skal man selvfølgelig huske at tjekke, hvordan beholdningen ser ud, inden man begynder at købe ind«.

De ferske varer

Mælk, kød og grøntsager har en betydelig kortere holdbarhedstid end tørvarerne, og Birgitte Escherich anbefaler derfor, at man tænker over, hvad ens reelle behov rent faktisk er, inden man køber stort ind.

SE GUIDE

Alternativt kan man vælge at ompakke eller tilberede varerne, når man kommer hjem og fryse dem ned til senere brug.

»Hvis der er tilbud på mælk, kan man bage brød, pandekager eller klattekager, er der tilbud på hakket oksekød, kan man forme dem som burgerbøffer, og stegen kan skæres ud i mindre stykker, der fryses med papir imellem, så det hurtigt kan tages op af fryseren og tilberedes«, forslår hun.

Grøntsager og frugt skal man hellere ikke være bange for at fryse ned.

»Man kan selvfølgelig diskutere den gastronomiske værdi af frossen frugt og grønt, men den er som regel okay, med mindre der er tale om meget gamle varer«, siger hun og foreslår, at man eksempelvis fryser sine bær ned, så de kan kommes i en smoothie eller benyttes i en marmelade senere, og skærer sine grøntsager ud i mindre stykker, så de er klar til at komme i en gryderet eller en wok.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce