Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Pensionskunder er bange for at blive fattige pensionister

Krisen får rekordmange til at opsøge pensionsselskaberne for at få råd.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den globale krise har fået danskerne til at tvivle på, om de har pension nok til at klare udgifterne, når de forlader arbejdsmarkedet. Hos Danmarks største pensionsselskab PFA ringer kunderne som aldrig før.

LÆS OGSÅ

I 2010 fik PFA 212.641 henvendelser fra kunder. Det tal voksede til 377.636 i 2012 svarende til en stigning på 77 procent.

Bekymret for egen økonomi

Carsten Holdum, der er privatøkonom i PFA Pension, mener, at den store interesse for pensionsopsparingen skyldes, at krisen i hele Europa har fået folk til at tænke på, om de kan klare sig økonomisk, når pensionslivet nærmer sig.

»Når alle snakker om økonomisk krise, konkurser og statsbankerot, så bliver man helt naturligt selv bekymret for sin egen økonomi og pension«, siger Carsten Holdum, der er overrasket over, at så mange lige nu regner på pensionen.

Næsten 200.000 danskere har i det sidste halve år undersøgt, hvor meget de kan regne med at få, når de trækker sig tilbage fra arbejdsmarkedet, viser PFAs tal.

LÆS ARTIKEL

Ud over den økonomiske krise har politikerne heller ikke gjort det nemmere for hr og fru Danmark at overskue pensionen med ændringer af blandt andet pensionsloft og afskaffelsen af fradragsret på kapitalpensioner.

Ifølge pensionsgiganten er der de seneste fem år der gennemført 26 lovændringer på pensionsområdet. Og det har sat yderligere blus under utrygheden, mener Carsten Holdum.

»Når krisen i forvejen gør folk utrygge for privatøkonomien, er de mange nye regler blot ekstra brænde på bålet«, siger privatøkonomen.

Han påpeger, at det dog aldrig har været nemmere at tjekke sin pension og få fuldt overblik på grund af de digitale muligheder.

På pensionsbranchens egen side Fakta om Pension kan man få overblik over sin opsparing, og man kan beregne sit personlige pensionstal, der kan give indblik i, om man sparer for lidt eller for meget op.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden