Pensionskunder i tusindvis er villige til at gamble med opsparingen

Der kan være penge at tjene på at omlægge pensionen, siger forbrugerøkonom.

Privatøkonomi

Snup gevinsten, mens den er der.

Det har mange tusinde pensionskunder gjort, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten. Mod at få et engangsbeløb på op til 35 procent af den samlede opsparing har de vinket farvel til deres ydelsesgaranti på pensionen.

Og flere er på vej. Således gør AP Pension nu klar til at give samtlige 118.000 kunder tilbuddet.

Også PFA og Danica er godt i gang, og pensionsselskaberne sammenligner den nuværende situation med en konverteringsbølge på boligmarkedet.

»Begyndelssen på et paradigmeskift«

»Der kan være mere at tjene ved at omlægge pension end boliglån. Vi forventer en stor konverteringsbølge de kommende år,« fastslår forbrugerøkonom i PFA Carsten Holdum over for Jyllands-Posten.

I PFA blev der i 1. kvartal skrottet pensioner med ydelsesgaranti for over 2 mia. kr. Ca. 1.500 kunder lægger i øjeblikket om hver måned. I Danica har 7.000 kunder sagt ja, svarende til en pensionsformue på 2,8 mia. kr.26.000 kunder har et tilbud liggende, og yderligere 20.000 kunder har netop modtaget et tilbud.

»Det er begyndelsen på et paradigmeskift. Tidligere hang pension uløseligt sammen med garanterede udbetalinger i folks bevidsthed, men det gør det ikke længere,« siger økonom i Danica Lars Kjeldgaard til Jyllands-Posten.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden