Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
LÆRKE POSSELT
Foto: LÆRKE POSSELT

FRADRAG. Det skal ikke længere kunne lade sig gøre at trække op til 100.000 kr. i pensionsindbetalinger fra i skat - kun 55.000 kr., foreslår regeringen.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fradragsloft: Din ratepension bliver 223.000 kr. mindre

Halvering af pensionsfradraget rammer især dem, der begynder at spare op sent.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

For fremtiden kan du maksimalt spare 4.583 kr. op om måneden på en ratepension og trække indbetalingen fra i skat.

Dermed kan det komme til at koste dig penge i alderdommen, hvis regeringens forslag om at sænke det årlige loft over pensionsindbetalinger med fradrag fra de nuværende 100.000 kr. til 55.000 kr. bliver gennemført.

Forslaget gælder ratepensioner og de såkaldt ophørende livrenter - som ikke skal forveksles med 'almindelige' livrenter.

LÆS ARTIKEL

Mange mindre bidder
Konsekvensen er nemlig, at folk - for at holde sig inden for fradraget - skal bruge flere år på at indbetale den samme sum. Og de mindre 'bidder' over længere tid betyder, at pensionisten går glip af noget renters rente.

Et regnestykke, som den uafhængige privatøkonomiske rådgiver Kim Valentin har lavet i sit nyhedsbrev FinansNyt, viser at der i sidste ende er 223.000 kroners forskel på, om man sparer 1 million kroner op over 20 år i stedet for over 10 år.

Spar anderledes op
Det vil især ramme folk, der for eksempel på grund af manglende økonomisk råderum eller sen entré på arbejdsmarkedet først begynder at spare op i moden alder

LÆS ARTIKEL

»Det medfører, at du skal spare mere op på andre måder, hvor du ikke får lige så meget for pengene, som f.eks. livsvarige livrenter, afdrag på gæld, kapitalpension eller frie midler« siger Kim Valentin.

Indbetal en masse i år

Derfor bør særligt de, der er startet sent på opsparingen - og selvstændige, der nogle år kan sætte meget store beløb ind på pensionen og andre år mindre - overveje alternativer til ratepensionen, konkluder han.

LÆS ARTIKEL

Den privatøkonomiske rådgiver påpeger, at går regeringens forslag igennem, kan der være god grund til at indbetale så meget som muligt inden nytår, før loftet bliver lavere.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden