Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
MIRIAM DALSGAARD
Foto: MIRIAM DALSGAARD

Dyrt. De enorme mængder vand, der ramte Danmark i juli 2011 koster store summer for forsikringsselskaberne, der dækkede en stor del af skaderne.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sidste sommers skybrud koster milliarder

Forsikringsselskaberne står med en regning på 4,88 milliarder kroner efter skybrud.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det samlede regnskab for sidste sommers skybrud er nu endelig gjort op.

Resultatet er rekordstore erstatninger på 4,88 milliarder kroner og med 90.644 skader til følge.

Skybruddet over København den 2. juli satte helt nye standarder, og skybruddet er blevet historisk dyrt, lyder det fra Forsikring og Pension, der er en brancheorganisation for forsikringsselskaberne.

Ramt af eftervirkninger

»Skybruddet adskiller sig blandt andet ved, at det gik langt hårdere end normalt ud over erhvervsdrivende med dyrere skader og store driftstab til følge«, siger underdirektør i Forsikring og Pension Torben Weiss Garne.

Derfor mener brancheorganisationen, at der skal laves en national klimastrategi, fordi de voldsomme skybrud understreger, at der er behov for handling nu.

De samlede erstatningsudbetalinger svarer til, at hver skade kostede 54.000 kroner. Organisationen understreger, at eksperterne er enige om, at der vil komme flere ekstreme regnskyl fremover.

»Forsikringsbranchen påtager sig sin del af ansvaret, men der er brug for fælles svar på udfordringerne. Derfor haster det med en samlet national klimastrategi, der giver grundlag for at træffe de rigtige beslutninger«, siger Torben Weiss Garne.

Han mener, der er brug for at finde svar på udfordringerne, som Danmark står overfor i forbindelse med den voldsomme regnmængde, der indtager byerne. Desuden er det vigtigt at få svar på, hvad der skal ske med huse, der har en udsat beliggenhed.

Over et halvt år efter skybruddet var mange københavnere stadig ramt af eftervirkningerne, da mange af skaderne tog lang tid at lave.

For at komme samme scenarie i forkøbet har Forsikring og Pension i samarbejde med DMI og COWI udviklet en hjemmeside, hvor man kan holde sig ajour med skybrud, storm og lynnedslag.

Desuden er der en app på vej, hvor man på sin smartphone kan holde sig opdateret om nedbørsmængder eller stærk vind.

FACEBOOK

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden