Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: EHRBAHN JACOB
Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hver tredje folkepensionist under 70 år får ikke noget pensionstillæg

Nedsatte pensionstillæg bliver mere normalt. Ældresagen kalder udviklingen glædelig.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Flere folkepensionister får nedsat tillæg i pensionen, og hver anden på folkepension får nu ikke det fulde tillæg på grund af egen indtægt, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Helt præcist steg antallet af folkepensionister med nedsat pensionstillæg med 25.600 personer fra januar 2012 til januar 2013. Og det er en glædelig nyhed, mener Ældresagen.

Samlevers økonomi har bedtydning
»Det er en glædelig udvikling, fordi flere og flere sparer op, mens de er på arbejdsmarkedet, og derfor har et bedre indkomstgrundlag at leve på, når de går på pension«, siger Peter Halkjær, økonom i Ældresagen, til Ritzau.

»Samtidig er der betydeligt flere folkepensionister på arbejdsmarkedet i dag i forhold til tidligere, og det giver også udslag i tallene«, fortæller han.

Stigningen i antallet med nedsat pensionstillæg findes især blandt folkepensionister i parforhold.

Folkepensionisters tillæg afhænger af egen lønindtægt og øvrig indkomst som for eksempel arbejdsmarkedspension.

En samlevers indtægt tæller også, og om samleveren er pensionist.

Folkepensionens grundbeløb er i år på 70.000 kroner om året, mens det fulde tillæg er på 72.000 kroner for enlige folkepensionister og 35.000 kroner for gifte og samlevende.

Pensionister med nedsat pensionstillæg får et gennemsnitligt tillæg på 35.800 kroner for enlige og 11.100 kroner for personer i parforhold.

Blandt folkepensionister under 70 år og i parforhold er andelen uden pensionstillæg på 29 procent, mens 38 procent får fuldt tillæg.

For folkepensionister over 80 år ligger andelen uden tillæg på 11 procent, mens 61 procent får fuldt tillæg.Antallet af folkepensionister er steget med 171.000 fra januar 2007 til januar 2013, så der i dag er 1.022.000 modtagere af folkepension. 460.000 mænd og 561.800 kvinder.

Ifølge Ældresagen er det omkring en femtedel af dem, som putter flere penge i statskassen, end de modtager i pension.

»Der er omkring 200.000 folkepensionister, som bidrager med mere i skatter, end de får i overførsler. Så det er bedre for pensionisterne, men også for statskassen«, siger Peter Halkjær.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden