Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
LARS HANSEN
Foto: LARS HANSEN

rentespænd. Det er dyrt at være fattig. Nye billige forbrugslån gives kun til folk med en i forvejen meget god økonomi, som bare er trætte af de nuværende høje renter i bankerne.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sådan kan du få et forbrugslån til 3,9 procent i rente

Billige forbrugslån er kun til folk med orden i økonomien, siger låne-direktør.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er ikke alle og enhver, der kan gå hen og låne 60.000 kroner til en rente på 3,9 procent for at indfri dyre forbrugslån i ens egen bank for eksempel.

Det understreger Henrik Fich, administrerende direktør i GE Money Bank, som netop har lanceret billige renter på forbrugslån, hvor man kan låne op til 200.000 kroner uden at stille sikkerhed.

Vil ikke lokke gældsplagede unge Men på forhånd er en del potentielle ansøgere sorteret fra alene i kraft af de basisvilkår, banken har stillet op. I følge vilkårene skal man være mindst 25 år, have en årsindkomst på minimum 240.000 kroner, og desuden må man ikke være registreret for nogen gæld for eksempel i RKI.

»Alene vores basisvilkår viser, at vi ikke vil lokke for eksempel gældsplagede unge ud i yderligere gæld«, siger Henrik Fich.

LÆS ARTIKEL

»Men der ud over afviser vi mange, selv om de opfylder basisvilkårene. For hvis man fx har en gæld på to millioner og en familie på fire plus en bil, hjælper det ikke meget, at man tjener over 300.000 om året«, siger Henrik Fich.

Det kan en af de potentielle kunder i GE Money Bank, som har fået afslag, godt tale med om. På grund af de økonomiske detaljer ønsker han at være anonym.

Reklamestunt

»Jeg betaler 9,5 procent på min kassekredit i en af de etablerede banker. Gik derfor ind og ansøgte og blev afvist. De tilbød derimod et privatlån til 13,5 procent i rente. Min årsindkomst sidste år var lige under en million kroner, og jeg har da lidt gæld. Men heller ikke en opringning ændrede på det - de kunne slet ikke tilbyde mig privatlån plus. Boligform og mange andre ting kan naturligvis spille ind, men det virker bare underligt. Spørgsmålet er derfor, om det et rent reklamestunt som skal lokke folk til?«, spørger han i en mail til tjek.dk.

LÆS OGSÅ

»Selvfølgelig er det ikke et reklamestunt. Men der kan være så mange detaljer, der afgør, at vi giver afslag. Fx hvis vedkommende er flyttet meget inden for den seneste tid. Hvis han er gift eller samlevende og alligevel søger alene. Er der tale om mange børn eller dyre fritidsinteresser? Den slags ting trækker ned, fordi de rent statistisk indikerer en ringere økonomi«, siger Henrik Fich.

»Man kan godt forestille sig, at vi godkender en 25-årig single med 240.000 kroner i årsindkomst til et lån med den gode rente. Men det kræver så også, at vedkommende er helt gældfri og lever et meget nøjsomt liv«, siger Henrik Fich.

»Vi retter typisk dette tilbud til par med en samlet årsindkomst på 600.00 til 700.000 kroner og opefter, men selv i den gruppe kan der være forhold, der gør, at vi siger nej. Vi vil ikke låne penge ud til mennesker, som, vi vurderer, ikke har råd til det«, siger han.

»Mange har jo stadig den samme eller måske en endnu bedre økonomi, end de havde for fem år siden. Alligevel oplever de, at renten på lån og kreditter er steget markant. De spørger i dag sig selv om, hvorfor de skal betale mere i rente, når de altid har overholdt deres forpligtelser. Vores budskab er, at det behøver de heller ikke«, siger Henrik Fich

GE Money Bank har gjort det nemt for sig selv ved at dele rentesatsen op i tre (den kan ændres, da renten er variabel). Den billige på 3,95, en mellemting på 6,95 procent og den dyre på 9,95, som de med dårligst økonomi får.

»Og vi har forudsat, at de tre grupper bliver nogenlunde lige store, men vi har ikke nok lånere inde endnu til at kunne sige, om det bliver tilfældet«, siger Henrik Fich.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden