Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
valg. Hvis der skal være råd til mere end rugbrødsmadder i alderdommen, så skal mange 50-årige til at sætte markant mere af til pension.
Foto: FALS SIMON

valg. Hvis der skal være råd til mere end rugbrødsmadder i alderdommen, så skal mange 50-årige til at sætte markant mere af til pension.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danskere tager chancen og sparer kun op til ti års pension

Får du som pensionist udbetalt ratepension over 10 år, kan du løbe tør for penge og må nøjes med folkepension.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det kan gå hen og blive økonomisk tørke for en række pensionister, hvis deres pension slipper op før tid. Flere pensionister end forventet får nemlig udbetalt deres ratepension over 10 år. Og det kan betyde økonomisk smalhals, når pengene slipper op.

Samlet får tre ud af fire pensionister udbetalt deres opsparede pensionsmidler over 10 år. Det viser en undersøgelse foretaget af markedsanalyseselskabet Userneeds for Danica Pension, skriver Jyllands-Posten.

50-årige står over for svært valg Direktør Torben Jensen fra pensionsmæglerselskabet Aon Hewitt Denmark mener, at der er en reel risiko for at løbe tør for penge.

»Når den gennemsnitlige pensionsalder lige nu ligger på omkring 61 år, så er der kun penge til det 71. år, medmindre man bruger mindre, eller har andre kilder, der kan kompensere for de manglende penge«, siger Torben Jensen til avisen.

Ifølge direktøren må man i pensionsmæglerselskabet ofte forklare 50-årige, at der enten skal bruges en meget stor del af lønnen på opsparing nu eller skrues kraftigt ned for ambitionerne som pensionist.

Og det er den samme melding, der lyder fra andre mæglere, banker og pensionsselskaber, som Jyllands-Posten har talt med.

En million kontrakter med 10 års udbetaling

Pensionskoncernen ATP har regnet på, hvor mange penge pensionisterne har at gøre godt med.

Beregningerne viser, at godt halvdelen af pensionisterne i 2001 i løbet af 10 år enten var løbet tør for anden pensionsindtægt end folkepension og ATP eller havde oplevet kraftig reduktion i indtægterne, skriver avisen.

Det er kun pensionsselskaberne der ved, hvor mange af danskernes penge der ligger i ratepensioner. Men de seneste 30 år er der oprettet mere end en million kontrakter med 10 års udbetaling.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden