Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Hver 11. dansker har pengeproblemer

Halvdelen af danskerne synes dog, det er let at få pengene til at slå til.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

At få pengene til at række måneden ud kan være nemmere sagt end gjort.

En interviewundersøgelse fra 2010, lavet af Danmarks Statistik, viser, at ni procent af danskerne lever i husstande, hvor det er svært eller meget svært at få pengene til at slå til.

I 2007 var det tal syv procent. Det overrasker ikke seniorøkonom hos Nykredit, Tore Stramer, at stigningen ikke er større, end den er.

Halvdelen synes det er let »Godt 30 procent af alle beskæftigede arbejder i den offentlige sektor, og de er indtil videre ikke blevet berørt i samme grad som den private. Heller ikke de studerende eller pensionisterne er blevet ramt i betydelig grad på deres indkomstforhold«, siger han.

Ikke overraskende er det enlige med børn og arbejdsløse, der sidder hårdest i det. Her er det henholdsvis 31 og 35 procent, der mener, at pengene ikke er tilstrækkelig til at holde husholdningsmaskineriet i gang.

Omvendt synes halvdelen af os, at det er let eller meget let at klare sig økonomisk. Før krisen begyndte at kradse i slutningen af 2008, var det tal lidt højere, nemlig på 58 procent.

»Flere danskere er siden 2008 blevet arbejdsløse, men kigger man alternativt på den del af befolkningen, der ikke er berørt af ledighed, så har der været en pæn udvikling i realindkomsten, fordi lønvæksten i 2009 og 2010 har været ganske pæn«, siger Tore Stramer.

»Samtidig er renten faldet lidt, og inflationen har været forholdsvis lav«, forklarer han videre.

Regningen fra finanskrisen

Jo ældre man er, jo nemmere bliver det øjensynligt at vinde over regningerne. I hvert fald siger undersøgelsen, at fra 40-års-alderen falder antallet af personer, der har svært ved at få den økonomiske hverdag til at hænge sammen.

For folk over 69 år er det kun tre procent, der er tvunget til at vende hver en krone.

LÆS OGSÅ

Ifølge Tore Stramer vil vi fremadrettet se flere danskere med et trængt økonomisk råderum.

»Der vil blive flere i fremtiden, fordi regningen fra finanskrisen begynder at tikke ind nu, dels i form af lavere lønstigninger kombineret med betydelige prisstigninger på markedet, dels i form af at ledigheden ser ud til at stige ind i 2012 også«, siger han.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden