Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
solkysten. I centraladministrationen er det opfattelsen, at det ikke vil være muligt at isolere fradragsordningen for boligrenoveringer til udelukkende at omfatte danskere med sommerhus herhjemme.
Foto: THOMAS BORBERG

solkysten. I centraladministrationen er det opfattelsen, at det ikke vil være muligt at isolere fradragsordningen for boligrenoveringer til udelukkende at omfatte danskere med sommerhus herhjemme.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Konsekvens: Sommerboligfradrag vil gå til håndværkere i udlandet

Udvidelse af boligjobordningen til sommerhuse vil føre statskroner til udlandet.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Statskassen kan komme til at sende penge lige ned i lommen på spanske, svenske, italienske og græske håndværkere, der udfører reparationer for danske ejere af sommerhuse i udlandet.

Det ser ud til at blive konsekvensen af det konservative krav om at udvide boligjobordningen til også at omfatte sommerhusejere.

LÆS OGSÅ

Partiformand Lars Barfoed (K) har taget det med som et vigtigt krav til forhandlingerne om regeringens vækstplan, at boligjobordningen skal udvides til at omfatte sommerhuse. Ikke mindst for at gavne Udkantsdanmark.

Barfoed: Begrænset problem
Men i centraladministrationen er det ifølge Politikens oplysninger opfattelsen, at det ikke vil være muligt at isolere fradragsordningen for boligrenoveringer til udelukkende at omfatte danskere med sommerhus herhjemme.

Regeringen ønsker ikke at kommentere sagen, men Lars Barfoed forklarer, at problemet allerede er blevet rejst.

»Vi havde møde forleden, hvor vi talte boligjobordning. Der nævnte regeringen den problemstilling, men det var uklart, hvad der nærmere lå i den, og hvor stort problemet var«, siger Lars Barfoed.Men er det ikke et problem, hvis boligjobordningen kommer til at gå til udenlandske håndværkere?

»Nej, jeg tror ikke, det vil være et stort problem. Vi har bedt om en nærmere redegørelse, og så må vi tage den derfra. Jeg tror, det vil være meget få midler, som vil gå til udlandet. Den store, store tyngde af sommerhuse, som danskerne ejer, ligger i Danmark. Hvis det overhovedet er et problem, vil det være et meget begrænset problem rent økonomisk«.

Det skønnes, at der er cirka 20.000 registrerede fritidshuse i udlandet ejet af personer med dansk folkeregisteradresse.

Fradrag uden for grænsen

Den såkaldte Jäger-dom, der blev afsagt af EU-domstolen i 2008, er central.

Det var tale om en tysk statsborger ved navn Theodor Jäger, der havde anlagt sag mod det tyske Finanzamt. Tyske regler førte til en væsentlig lavere afgift på tyske ejendomme end på udenlandske. Domstolen fandt, at de tyske regler var i strid med EU-traktatens regler om kapitalens frie bevægelighed. Vurderingen er, at denne dom vil forpligte Danmark til også at yde fradrag til danske ejere af sommerhuse uden for landets grænser. Skatteminister Holger K. Nielsen, hvis system administrerer boligjobordningen, ønsker ikke at kommentere sagen. Det samme gælder finansordfører John Dyrby Paulsen (S). »Vi har ingen kommentarer, så længe forhandlingerne pågår«, siger han.

LÆS OGSÅ Ifølge Politikens oplysninger er der særligt to problemstillinger forbundet med at lade boligjobordningen omfatte sommerhuse uden for landets grænser.

Dels kan det give administrativt bøvl at kontrollere bilag og oplysninger fra håndværkere i udlandet. Dels har grundideen bag boligjobordningen siden dens start været at skabe job til danske håndværkere – ikke håndværkere i det store udland.Lars Barfoed vil imidlertid stadig mase på for at få ordningen udvidet til sommerhusene.

»Vi må jo have redegjort for, om det overhovedet er sikkert, at den dom er et problem, og om man kan regulere sig ud af det«, siger Barfoed.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden