Nu kan du få et ekstra år med skatterabat ved pensionsskifte

Regeringens vækstplan vil udvide muligheden for at opnå skatterabat.

Privatøkonomi

Det var meningen, at den gammelkendte kapitalpension skulle afskaffes med udgangen af 2013.

I stedet kan pensionsopsparerne lægge den om til en ny type, en såkaldt alderspension, hvor der ikke er fradrag for indbetalingerne - til gengæld er pengene skattefri, når de udbetales.

LÆS ARTIKEL

Som en gulerod har regeringen allerede indført, at du i 2013 får en skatterabat på 2,7 procent, hvis du skifter til alderspensionen og i samme hug betaler skatten af den 'gamle' alderspension.

Forlænges et år
Og som et led i den netop fremlagte vækstplan foreslås den periode nu udvidet, så den også gælder i 2014. Det håber regeringen vil give en ekstra milliard i statskassen i form af fremskudt skat.

»Det lyder til at være et aldeles glimrende forslag. Danskerne får på den ene side længere betænkningstid i forhold til, om de skal tage imod tilbuddet, mens pensionsselskaberne på den anden får længere tid til at lægge sig fast på og omstille sig til praktikken omkring håndteringen«, siger Lars Kjeldgaard, økonom i Danica Pension, i en kommentar.

Efter Danicas mening har langt de fleste kunder fordel af at omlægge pensionen og spare i skat.

Værdipapirer skal sælges

»Reelt er gevinsten på 4,5 procent«, siger Lars Kjeldgaard om værdien af skatterabatten.

Han påpeger, at med en udvidelse af perioden med rabat kan flere kunder vente med at omlægge pensionen, og det skader dem ikke økonomisk.

Pensionsselskaberne har i forvejen en større opgave med at forklare kunderne om den nye pensionstype, og med at sælge de bagvedliggende aktier og obligationer, så der frigøres penge til skattebetalingen.

LÆS OGSÅ

Flere selskaber kræver et gebyr for omlægningen.

Den politiske beslutning om at udfase kapitalpensionen med skatterabat handler om at få fremskyndet de skattebetalinger, der ellers først ville falde i fremtiden, når folk går på pension.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  Søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce