Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nu kan du få et ekstra år med skatterabat ved pensionsskifte

Regeringens vækstplan vil udvide muligheden for at opnå skatterabat.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det var meningen, at den gammelkendte kapitalpension skulle afskaffes med udgangen af 2013.

I stedet kan pensionsopsparerne lægge den om til en ny type, en såkaldt alderspension, hvor der ikke er fradrag for indbetalingerne - til gengæld er pengene skattefri, når de udbetales.

LÆS ARTIKEL

Som en gulerod har regeringen allerede indført, at du i 2013 får en skatterabat på 2,7 procent, hvis du skifter til alderspensionen og i samme hug betaler skatten af den 'gamle' alderspension.

Forlænges et år
Og som et led i den netop fremlagte vækstplan foreslås den periode nu udvidet, så den også gælder i 2014. Det håber regeringen vil give en ekstra milliard i statskassen i form af fremskudt skat.

»Det lyder til at være et aldeles glimrende forslag. Danskerne får på den ene side længere betænkningstid i forhold til, om de skal tage imod tilbuddet, mens pensionsselskaberne på den anden får længere tid til at lægge sig fast på og omstille sig til praktikken omkring håndteringen«, siger Lars Kjeldgaard, økonom i Danica Pension, i en kommentar.

Efter Danicas mening har langt de fleste kunder fordel af at omlægge pensionen og spare i skat.

Værdipapirer skal sælges

»Reelt er gevinsten på 4,5 procent«, siger Lars Kjeldgaard om værdien af skatterabatten.

Han påpeger, at med en udvidelse af perioden med rabat kan flere kunder vente med at omlægge pensionen, og det skader dem ikke økonomisk.

Pensionsselskaberne har i forvejen en større opgave med at forklare kunderne om den nye pensionstype, og med at sælge de bagvedliggende aktier og obligationer, så der frigøres penge til skattebetalingen.

LÆS OGSÅ

Flere selskaber kræver et gebyr for omlægningen.

Den politiske beslutning om at udfase kapitalpensionen med skatterabat handler om at få fremskyndet de skattebetalinger, der ellers først ville falde i fremtiden, når folk går på pension.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden