Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Håndværkerfradrag - sådan får du det

Flere ting skal være opfyldt, for at du kan få fradrag. Blandt andet må du ikke betale kontant.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Håndværkerfradraget i forbindelse med boligjob-ordningen er blevet forlænget, så reglerne også gælder for 2013 og 2014.

Samtidig er der indført mulighed for at trække udgifter fra i forbindelse med arbejde udført på sommerhuse - også i udlandet.

Kun fradrag for lønnen

Du kan kun få fradrag for arbejdsløn, men du kan først indberette dit håndværkerfradrag for 2013 i foråret 2014, da systemet ikke er klar før

Hvis du vil bruge ordningen, er der fire betingelser, der skal opfyldes.

1. Arbejdet skal være godkendt til fradrag. Du kan se en liste over arbejde, der kan fradages her (Eksternt link). Du kan også se en liste med arbejde, der IKKE gives fradrag for. (Eksternt link)

2. Håndværkerregningen skal betales elektronisk. Det betyder, at du ikke må betale kontant, men det er ok at overføre penge håndværkerens konto via posthus, bank eller netbank.

LÆS ARTIKEL

Du kan også betale med kort på håndværkerens hjemmeside eller via hans kortterminal, eller du kan betale med girokort i banken eller på posthuset.

3. Arbejdet skal indberettes på din egen side på tastselv på skat.dk under 'Indberet servicefradrag (håndværkerfradrag). Det kan dog først ske til næste forår i forbindelse med årsopgørelsen for 2013.

Hver betaling skal indtastes for sig. Du kan også indtaste fradrag for arbejde udført i 2012, selv om du har betalt regningen i januar eller februar 2013. Skat overfører så automatisk de indtastede oplysninger om arbejdslønnen som et fradrag på din årsopgørelse. Hvis du har haft en lønudgift på 15.000 kroner, sparer du cirka. 5.000 kroner i skat.

4. Gem dine regninger. De skal ikke sendes til Skat, men Skat kan bede om dokumentation for arbejdet og betalingen indtil slutningen af 2015.

Hvis leverandøren er en virksomhed, skal du have en faktura. Prisen for arbejdsløn skal fremgå særskilt.

Hvis leverandøren er privatperson, kan du bruge en såkaldt serviceerklæring som dokumentation. Den skal udfyldes af leverandøren. Du kan se den her. Den sikrer dig, at personen opfylder kravene til servicefradrag.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden