PARKERINGSBØDER. Der er masser af tips til, hvordan man kan undgå velfortjente  parkeringsbøder i parkeringsvagternes retninglinjer.
Foto: PETER HOVE OLESEN (arkiv)

PARKERINGSBØDER. Der er masser af tips til, hvordan man kan undgå velfortjente parkeringsbøder i parkeringsvagternes retninglinjer.

Privatøkonomi

Her er P-vagternes hemmelige regler

Ombudsmanden har tvunget Parkering København til at offentliggøre retningslinjer.

Privatøkonomi

510 kroner.

Så meget koster det, når bilen ikke er parkeret efter reglerne, og en parkeringsvagt kommer forbi. Men der er mange måder at slippe for bøden, selvom man har brudt parkeringsreglerne.

Det viser de københavnske parkeringsvagters retningslinjer. Folketingets ombudsmand har tvunget Parkering København til at offentliggøre det 112-sider lange dokument, der stammer fra Københavns Kommune og Københavns Politi.

Observationstid på fire minutter Dokumentet er spækket med tips og tricks til, hvordan bilister kan undgå dummebøden.

Parkeringsvagterne skal nemlig følge et forsigtighedsprincip så Parkering København kan være sikre på, at hver enkelt udskrevet bøde er fuldt berrettiget.

Det betyder blandt andet, at en bil skal stå ulovligt parkeret i mindst fire minutter, før parkeringsvagten kan udskrive en bøde.

DOKUMENTATIONLæs parkeringsvagtens retningslinjer

Det skyldes, at man ikke regner en bil for parkeret, før den har stået stille i mindst tre minutter, samt at parkeringsvagten skal være sikker på, at en af- eller pålæsning ikke er i gang.

8,80 meter fra vejkryds
Loven siger, at biler skal parkeres mindst 10 meter fra vejkryds.

Men i virkeligheden kan bilister holde 8,80 meter fra et vejkryds uden at få en bøde, da parkeringsvagten skal tage højde for, at bilisten ikke kan gennemskue præcis hvor langt 10 meter er.

LÆS ARTIKEL

Men den minimumsregel skal bilisterne ikke kende til, fremgår det ved nærlæsning af retningslinjerne:

»Sådanne nødvendige minimumsregler skal ikke offentliggøres eller på anden måde kommunikeres ud til bilisterne. Folketinget har vedtaget en lovgivning med bl.a. et 10 meters afstandskrav, som bilisterne som udgangspunkt skal respektere. Dette gælder, selv om parkeringsmyndighederne kun håndhæver klare overtrædelser af bestemmelsen«, står der i dokumentet.

Kan nå at stoppe p-vagten
Derudover fastslår dokumentet, at man ikke skal have en bøde, hvis man når ud til bilen før bøden er skrevet.

Hvis man møder parkeringsvagten ved bilen og fjerner bilen med det samme, skal parkeringsvagten fortælle, at han er ved at skrive en bøde, men ikke give den til dig.

LÆS ARTIKEL

Parkeringsvagten kan heller ikke udskrive bøder, hvis man ens parkeringsbillet kun er overskredet med få minitter, hvis man kun holder en smule uden for en parkerinsbås, eller hvis parkeringen overtræder en regel, der først lige er trådt i kraft eller er tæt på at udløbe.

Taxichauffører slipper nemt

Endelig skal parkerinsgvagterne tage hensyn til taxachauffører.

De må gerne parkere ulovligt kortvarigt i forbindelse med af- og påstigning af passagerer.

LÆS ARTIKEL

Derudover skal først chaufførerne advares om, at deres bil er parkeret ulovligt, og de får kun er parkeringsbøde, hvis ikke de fjerner bilen med det samme.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce