Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

SMS-lån. »Regn med os« skriver lånevirksomheden Folkia på sin hjemmeside. Regner man på Folkias SMS-lån, finder man frem til en Årlig Omkostning i Procent på 1.410.
Foto: (Skærmdump fra Folkia.dk)

SMS-lån. »Regn med os« skriver lånevirksomheden Folkia på sin hjemmeside. Regner man på Folkias SMS-lån, finder man frem til en Årlig Omkostning i Procent på 1.410.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nyt sms-lån har årlige omkostninger på over 1.000 procent

Lånevirksomheden Folkia tilbyder mikrolån med en ÅOP på op til 1.410 procent.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Løbetiden er kort, og lånebeløbene er små, men prisen derimod er tårnhøj.

Hos lånevirksomheden Folkia tilbyder man SMS-lån med renter og gebyrer på op til 1.410 procent om året.

Det skriver fpn.dk.

På Folkias hjemmeside skriver virksomheden, at den ønsker at konkurrere med bankerne ved at tilbyde lån, hvis gebyrer er billigere end bankernes.

»Folkia tilstræber at konkurrere med bankerne om små og hurtige lån og kan tilbyde gebyrer, som er lavere end hos de fleste banker«, skriver Folkia.dk.

»Megahøje omkostninger« Låner du 1.000 kroner hos Folkia over 30 dage skal du, alt i alt, betale 250 kroner i gebyr og renter.

Når man sammenligner lån, ser man på, hvad man kalder de 'Årlige Omkostninger i Procent' eller ÅOP.

ÅOP for mikrolånene hos Folkia ligger mellem 1.410 for at låne 1.000 kroner til 917 for et lån på 5.000 kroner.

»Der er tale om megahøje omkostninger til forbrugeren«, siger økonom Morten Bruun Pedersen fra Forbrugerrådets Forbrugerpolitiske Center til fpn.dk.

Bankernes oprettelsesgebyrer kan ligge på omkring 500 til 700 kroner for et lån, hvilket virker højt sammelignet med de 250 kroner, som Folkia tager.

Gebyret hos Folkia dækker renter, gebyrer og kreditvurdering, men kun for en måned.

Hvis et lån hos Folkia skal løbe over et år, så ender omkostningerne med at være 12 gange gebyret på 250 kroner - altså 3.000 kroner om året for at låne 1.000 kroner.

Forbrugerrådet vil have et ÅOP-loft

I modsætning til mange europæiske lande har Danmark ikke nedlagt et loft over, hvor stor ÅOP må være, når man låner penge ud. Forbrugerrådet ser gerne, at man indfører et lignende loft i Danmark, og foreslår et loft i ÅOP på 15 procent.

LÆS OGSÅ

Forslaget bunder i, at Forbrugerrådet gerne vil fjerne den forretningsmodel, som lånevirksomheder som Folkia benytter sig af.

»Forretningsmodellen går ud på, at man låner penge, uden at kontrollere, om forbrugeren har råd til lånet. Det, man taber på de kunder, der ikke kan betale tilbage, tjener man ind på de kunder, der kan betale tilbage«, siger Morten Bruun Pedersen til fpn.dk.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden