Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Omkring 200.000 børn kommer hvert år ud for en ulykke, som fører til kontakt med skadestuen.
Foto: Joachim Adrian

Omkring 200.000 børn kommer hvert år ud for en ulykke, som fører til kontakt med skadestuen.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ulykkesforsikringen til dit barn kan være unødvendig

I de fleste ulykkestilfælde er børn allerede dækket af offentlige ordninger.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Siden 1. januar må kommunerne ikke længere tegne ulykkesforsikringer for børn, når de er i daginstitutionerne eller i skole.

Forældre er derfor blevet opfordret til at tegne ulykkesforsikringer til de små poder.

Men i de fleste ulykkestilfælde er børn allerede dækket af offentlige ordninger. Det skriver Tænk Penge.

»Mange forhold er allerede dækket af det offentlige, og en kompensation fra en forsikring vil typisk kun være et ekstra økonomisk plaster på såret,« siger jurist i Forburgerrådet Mads Mølgaard Braüner til Tænk Penge.

Ifølge Forbrugerrådet er en ulykkesforsikring derfor kun relevant, hvis man ønsker at få et engangsbeløb ved ménskader og penge til bedre løsninger, når der kommer udgifter til for eksempel boligindretning eller hjælpemidler efter en ulykke.

Det offentlige dækker det meste Når et barn kommer til skade, hjælper kommunen i de fleste tilfælde.

Ved tandskader dækker den kommunale tandpleje, indtil barnet fylder 18 år. Kun hvis tandskaden først kan udbedres i voksenalderen længe efter ulykken, kan det være relevant med en ulykkesforsikring med tandskadedækning.

LÆS ARTIKEL

Hjælpemidler, som er nødvendige for at afhjælpe alvorlige mén, dækker kommunerne også udgifterne til. Her kan en privat ulykkesforsikring give mulighed for at tilkøbe bedre og dyrere løsninger.

Det samme gælder en lange række af andre udgifter efter en ulykke til eksempelvis boligindretning, tabt arbejdsfortjeneste til forældre, som må blive hjemme og passe et ulykkesramt barn. Her dækker det offentlige i et vist omfang.

»En børneulykkesforsikring kan skabe et økonomisk frirum, så du kan købe ydelser, du specifikt ønsker, men som ikke fuldt ud dækkes af det offentlige,« sige Mads Mølgaard Braüner.

Forsikringselskaberne anbefaler forsikringer til børn
Hos Forsikring og Pension mener man stadig, at det er relevant for forældre at forsikre deres børn ved ulykker.

»Fordelen er, at man kan få et plaster på såret i form af et stort engangsbeløb, hvis uheldet er ude, og så slipper man også for at bokse med det offentlige system,« siger forsikringskonsulent hos Forsikring og Pension Riccardo Krogh Pescatori til Tænk Penge.

Ulykkesforsikringerne ubetaler erstatninger for alvorlige mén udfra retningslinjer fra Arbejdsskadestyrelsen. Hvis man for eksempel mister en tommelfinger og har en forsikringssum på 1.000.000 kroner, får man udbetalt 25 procent, 250.000 kroner.

Topdanmark bedst i test

Tænk Penge har også lavet en sammenligning af otte forsikringsselskabers børneulykkesforsikringer, og konklusionen er, at forsikringerne ligner hinanden, men at priserne kan variere meget.

»Det er et mere eller mindre standardiseret produkt. Nogle adskiller sig meget lidt på nogle få betingelser, men i det store hele er det nogenlunde det samme,« siger Riccardo Krogh Pescatori.

LINK Læs Tænks test af forsikringer her (eksternt link - at læse testen kræver betalingsadgang til Tænk.dk)

Ud af de otte forsikringer anbefaler Tænk Penge Topdanmark, fordi de klarer sig bedst i testen og samtidig er de blandt de billigste.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden