Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
PETER KLINT (arkivfoto)
Foto: PETER KLINT (arkivfoto)

GENNEMSIGTIGHED. På Tradingfloor kan man se, hvilke ordrer investorerne har lagt ind, allerede inden de er blevet eksekveret. Det er normalt informationer, som bankerne holder for sig selv.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Facebook for investorer: Lur hvordan 'Hrnielsen' har tjent 800 procent på et år

På et nyt socialt medie for investering kan du se opskriften på tårnhøje afkast.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nu er det muligt at snage i, hvilken opskrift de bedste privatinvestorer har brugt for at tjene penge.

Internetbanken Saxo Bank har oprettet et socialt medie for personer, der investerer i blandt andet aktier, råvarer og valuta.

Her kan man følge med i, hvad andre investorer har købt, og hvor stort et afkast det er lykkedes investorerne at skrabe sammen.

Tradingfloor.com, som siden hedder, afslører for eksempel, at en bruger ved navn HrNielsen fra Danmark har formået at skabe 830 procent i afkast det seneste år.

Har tabt penge En anden bruger ved navn Knacky fra Bulgarien har den seneste måned tjent 73 procent.

DOKUMENTATIONSe siden her(eksternt link)

Det er dog ikke alle, der er så gode til at handle. Man kan nemlig også se de brugere, der har været knap så kløgtige og har haft et negativt afkast.

KLINT PETER
Foto: KLINT PETER

Det er for eksempel Leket fra Belgien, der har et minus på 71 procent.

Investorerne, der handler via Saxo Banks onlineplatform, kan selv bestemme, om de vil være med på det sociale medie, og man behøver ikke stå frem med sit rigtige navn.

Kopierer funktioner fra Facebook og Twitter

Men man kan ikke pynte på sit resultat eller slette nogle af sine negative handler, siger Rune Bech, der er digital direktør i Saxo Bank.

»Du kan heller ikke se, hvor rige eller fattige folk er, men du kan se, hvor stort et afkast de har fået ved hjælp af de penge, de har brugt«, forklarer Rune Bech.

»Du har mulighed for at komme ind i hjernen af en investor. Så kan du se, hvordan han har gjort, og man kan vælge at sige, at jeg vil handle ligesom ham, og ved hjælp af få klik kan du gøre det samme«, siger Rune Bech.

LÆS OGSÅ

Han forklarer, at Saxo Bank har kigget efter andre sociale medier, da man udviklede siden. Blandt andet kan brugerne kommentere hinandens handler og trykke 'like' ligesom på Facebook. Og ligesom på Twitter kan man vælge fast at følge andre investorer.

»Vi har forsøgt at tage erfaringerne fra de sociale medier og overført dem til den finansielle verden«, siger direktøren.

Ifølge Saxo Bank er det første gang, at investorernes handelsoversigt lægges frem.

»Vi mener, at det her er revolutionerende. Vi tror, at det betyder en ændring i, hvordan folk handler. Vi kan ikke garantere, at folk bliver bedre, men vi stiller værktøjer til rådighed og håber, at det kan hjælpe folk til at blive dygtigere«, siger Rune Bech.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden