Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Dresling (arkiv)
Foto: Jens Dresling (arkiv)

Boligforbedring. Lavprisrenoveringer for for eksempel et billigt tag eller et Ikea-køkken kan lettere tjene sig hjem end for eksempel et luksusbadeværelse, viser en beregning fra RealMæglerne. Men en overskudsforretning bliver det sjældent.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Drop større renoveringer, hvis du vil sælge boligen

Særligt uden for hovedstandsområdet taber man penge på at renovere boligen.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Går du i flyttetanker, bør du droppe de større renoveringer.

Investeringen bliver nemlig sjældent hentet hjem i salgsprisen, viser en undersøgelse fra RealMæglerne.

»Hvis man vil sælge sin bolig, kan renoveringer som regel ikke betale sig – særligt ikke vest for Storebælt. Men vil man gerne have boligen solgt hurtigt, er det en fordel, hvis huset fremstår velholdt og funktionelt«, siger direktør for RealMæglerne Holding A/S, Niels Brandt.

LÆS MERE

Årsagen til, at salgsprisen ikke nødvendigvis stiger som følge af renoveringen, er ifølge Niels Brandt, at der er stor forskel på smag og behag.

Som sælger kan man jo ikke være sikker på, at det valgte nye køkken falder i købers smag.

Svært at tjene penge på renovering vest for Storebælt RealMæglerne har beregnet den gennemsnitlige økonomiske gevinst på 15 forskellige renoveringer af et gennemsnitligt hus på 150 kvadratmeter.

Men der er stor forskel på, hvor i landet huset ligger.

MÆGLER:

»Øst for Storebælt – særligt i københavnsområdet – kan det ofte svare sig at øge boligarealet f.eks. ved at etablere brugbare rum i kælderen. Men vest for Storebælt bør man droppe de større renoveringer og i stedet bruge pengene på i maling og puds«, siger han.

Sådan øger du salgsprisen

Generelt skal man holde sig langt væk fra luksusrenoveringer af boligen.

Investerer du 400.000 kroner i et nyt luksusbadeværelse, skal du maksimum regne med at prisen på et gennemsnitligt hus på 150 kvadratmeter vil stige med 160.000 kroner.

Til gengæld kan lavprisrenoveringer, som et billigt tag eller et IKEA køkken, lettere tjene sig hjem. Men en decideret overskudsforretning bliver det sjældent, viser tal fra RealMæglerne.

»At få pudset facaden eller male væggene er en god investering i det meste af landet. Men farvevalget skal være lyst og neutralt «, siger Niels Brandt.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden