Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Efterlønnen forsvinder af sig selv

Inden reformen: Antallet af efterlønnere er faldet med godt 32.000 på fire år.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

På trods af krisen falder antallet af efterlønnere i raskt tempo. Intet tyder på, at den økonomiske afmatning med mere end 160.000 arbejdsløse presser ældre medarbejdere ud for at give plads til yngre kræfter.

I første kvartal i år var 107.600 personer mellem 60 og 64 år på efterløn, viser tal fra Danmark Statistik. Det svarer til, at 30,9 procent i aldersgruppen var på efterløn i årets første måneder. I 2008 – altså før finanskrisen tog fat – var omkring 140.000 personer på efterløn, hvilket svarede til knap 40 procent af folk i efterlønsalderen. En arbejdsmarkedsforsker kalder de nye tal forventelige.

Ikke overraskende
»Det er ikke specielt overraskende. I de senere år har der været en stabil tendens til, at ældre vælger at blive længere i jobbet«, siger professor Flemming Ibsen fra Aalborg Universitet.

Den tidligere borgerlige regering blev for godt et år siden enig med et flertal i Folketinget om en reform af efterlønnen, som gradvis reducerer efterlønsperioden fra fem til tre år. Der indføres også modregning i efterlønnen, hvis modtageren har pensionsordninger.

LÆS ARTIKEL

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden