Mægler efter bøde: Ja, det er rigtigt, at vi har kapret nogle kunder fra Boliga

Anklager om ulovlige kundekapringer bliver modtaget med ophøjet ro af den stævnede ejendomsmægler Claus Christiansen

Privatøkonomi

Claus Christiansen er det rigtigt at du går og hugger Boligas selvsalgskunder?

»Det, jeg er blevet rådet til, det er at sige, som det er, ja det er rigtigt, at vi har kapret nogle kunder fra Boligas Selv Salg, men jeg vil have lov at komme med min forklaring«:

»Som vi ser det må selvsalgs-kunder godt sætte noget til salg både hos Boliga Selv Salg og hos en ejendomsmægler. Boliga er jo en boligportal, hvor alle mulige mennesker sætter deres boliger til salg på alle mulige måder. Og netop derfor er det også et åbent spørgsmål, om det er så forkert, at vi kontakter de mennesker, der optræder på denne markedsplads – og tilbyder, at vi kan sælge til en bedre pris, og at vi desuden påtager os alt arbejdet og faktisk også har en ansvarsforsikring, hvis der går noget galt i processen. Og så er det jo i sidste ende op til forbrugerne at vælge, om de vil sætte deres bolig til salg et eller flere steder. Det kan hverken vi eller Boliga bestemme«, siger Claus Christiansen.

Metoder til grænsen

Men tilbyder du også folk penge for at vælge dig?

»Ja, selvfølgelig gør jeg det, jeg tilbyder, at jeg kan sætte boligen til salg for en højere pris – og vi skal nok få den højere pris«.

Har du også lovet nogle gange, at du har en køber, som du så ikke havde?

»Jeg kan lige så godt sige det, som det er, ja! - for hvis vi har over 1.000 mennesker i vores køberkartotek, og der eksempelvis er en boligejer, der har sat en lejlighed til salg i Valby, jamen, hvis vi så har nogle kunder, der netop leder efter en lejlighed i dét område, så har vi jo sådan set en en køber. Men så er det klart, at køberen skal ud og se lejligheden først, og vi kan jo ikke vide, om køberen så ender med at købe lejligheden, og det gør vi også opmærksom på«, siger Claus Christiansen.

Men du indrømmer, du går til grænsen i dine metoder?

»Det gør alle i branchen«.

Du har fået en bøde på 40.000 i mæglerforeningens etiske nævn. Hvad har du fået den for?

»Uopfordrede henvendelser til forbrugere«.

Til Boligas selvsælgere?

»Jeg kalder dem forbrugere«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce