Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Trampolinspring er noget af det, der sender mange børn på skadestuen. Får barnet varige mén, kan det være rart at have en ulykkesforsikring.
Foto: JAN GRARUP

Trampolinspring er noget af det, der sender mange børn på skadestuen. Får barnet varige mén, kan det være rart at have en ulykkesforsikring.

Privatøkonomi

Hver tredje har misforstået børneforsikring

Mange forældre går rundt i falsk tro på, at deres barn er forsikret mod ulykker. Men kun hver andet forældrepar har reelt tegnet en forsikring.

Privatøkonomi

Forsikringsselskaberne har gentaget budskabet mange gange, men tilsyneladende trives misforståelserne stadig blandt danske forældre:

Børn kan kun være helt sikre på at få erstatning efter en ulykke, hvis forældrene selv har tegnet en forsikring for barnet.

Hver anden forælder forsikrer ikke En ny Gallup-undersøgelse fra forsikringsbranchen viser, at otte ud af ti forældre regner med, at deres barn er dækket, hvis det kommer ud for en ulykke.

Men faktisk har kun fem ud af ti forældre selv købt en forsikring til familiens børn.

Familieforsikring dækker ikke ulykker
Tidligere undersøgelser har vist, at mange fejlagtigt tror, at blandt andet skolen forsikrer børnene. Det er langt fra altid tilfældet, og selv hvis der findes sådan forsikring, dækker den ikke barnet i fritiden.

Andre har en opfattelse af, at den såkaldte familieforsikring også omfatter børns ulykker. Det gør den ikke, for bag navnet gemmer sig en indboforsikring.

Tjek policerne
»Det er et valg, om man vil forsikre sine børn eller ej. Men det er et problem, når forældre fejlagtigt tror, at deres børn er forsikrede«, siger Henriette Madsen fra Codan.

Hun opfordrer alle forældre til at tjekke, om de har forsikret deres børn eller ej.

Tal fra Statens Institut for Folkesundhed viser, at 170.000 børn mellem 0 og 14 år hvert år kommer på skadestuen som følge af ulykker.

Sum afgør pris
En ulykkesforsikring for et barn vil typisk koste omkring 700 til 1000 kroner om året med en sum på en million kroner - det vil sige, at bliver barnet 100 procent invalid, får det en erstatning på en million kroner.

Hvis man vælger en mindre sum, bliver prisen også lavere.

Kig efter tilbud

Flere selskaber har tilbud, hvor børn får rabat, hvis deres forældre også har en ulykkesforsikring, eller hvor alle børn i husstanden er forsikret til en samlet pris.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce