Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

phishing. Mailen er et såkaldt phishing-forsøg, hvor svindlere forsøger at lokke oplysninger ud af Visa-kortholderne. Det giver svindlerne mulighed for at handle med kortoplysningerne på nettet og få sendt varerne til sig selv.
Foto: KÅRE VIEMOSE

phishing. Mailen er et såkaldt phishing-forsøg, hvor svindlere forsøger at lokke oplysninger ud af Visa-kortholderne. Det giver svindlerne mulighed for at handle med kortoplysningerne på nettet og få sendt varerne til sig selv.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nets advarer mod ny sværm af svindelmail

Tusinder modtager email, der skal lokke data om deres Visa-kort ud af dem.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I øjeblikket modtager tusinder af danskere e-mail sendt fra svindlere, der giver sig ud for at være fra Nets, bankernes fælles betalingsservice-selskab.

De falske e-mail er typisk skrevet på dårligt dansk og opfordrer modtageren til at registrere sit kort ved at afgive følsomme oplysninger (kortnummer, udløbsdato, kontrolcifre, CPR) via et link i mailen.

Det fremgår desuden, at hvis ikke man gennemfører registreringen, vil Visa-kortet blive spærret på ubestemt tid.

LÆS ARTIKEL

Den seneste version af svindelforsøget er afsendt fra mailadressen Service@Admin.com. I mailen hedder det på dårligt dansk (andre er på engelsk):

»Kære kunde hos Nets,

Vi har for nylig fastslået, at forskellige computere på din Verified by Visa-konto, kodeord og flere fejl var til stede før forbindelsen. Vi har nu brug for dig til at bekræfte dine kontooplysninger Verified by Visa.Hvis dette ikke er afsluttet inden for 48 timer, ville vi være tvunget til at indstille din konto på ubestemt tid, da det kan bruges til svigagtige formål. Tak for din forståelse på denne måde. For at bekræfte din online-konto: (Og så et link, som bringer brugeren ind på en side, hvor man kan skrive samtlige sine kreditkortoplysninger ind)«

Hvis svindlerne får fat i kortoplysningerne, giver det dem mulighed for at handle med kortoplysningerne på nettet og få sendt varerne til sig selv.

Hos Nets har man set flere eksempler på danskere, som er faldet for svindelnummeret og har udleveret deres kontooplysninger til netsvindlerne.

»Vi har indtryk af, at de fleste efterfølgende bliver i tvivl og henvender sig. Men de, der laver phishing-mail, ved godt, at de skal skynde sig. Så vi har set eksempler på, at der er nået at ske misbrug af kortet. I de tilfælde har banken dog dækket tabet«, siger Søren Winge til eb.dk.

Mailen minder om tidligere forsøg, hvor både Nets og PBS angiveligt har været afsendere.

Nets opfordrer brugere, der har modtaget mailen til simpelthen at slette den og slet ikke opgive nogen form for personlige oplysninger.

Hvis det allerede er sket, opfordrer Nets til, at man hurtigst muligt får kortet spærret.

Samtidig gør Nets opmærksom på, at firmaet selv, internationale kortselskaber eller banker aldrig kunne finde på at sende mail på den måde direkte til kunderne.

De kunne heller ikke finde på at kontakte kunderne direkte på telefon for at få dem til at oplyse kortnummer, udløbsdato, kontrolcifre eller PIN-kode.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden