Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Fornuftigt. 13-årige Clara Hjersgaard Grant planlægger ikke at shoppe alle sine konfirmationspenge op, men sætte dem i banken. Privatfoto

Fornuftigt. 13-årige Clara Hjersgaard Grant planlægger ikke at shoppe alle sine konfirmationspenge op, men sætte dem i banken. Privatfoto

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Konfirmanden: Jeg regner med at sætte de fleste af pengene i banken

Opsparing på en konfirmandkonto i fars og mors bank. Nykonfirmerede Cara Kjersgaard Grant ved godt, hvad der skal ske med de 17.700 kroner, hun fik ved konfirmationen.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dagmarkors, håndtryk og gebisser. Det var, hvad oldeforældrene til forårets 50.000 konfirmander blev begavet med, da de for 70-80 år siden bekræftede troen på Gud.

Her i 2012 er konfirmationsgaverne vokset voldsomt i omfang og værdi. Danske Bank skønner, at årets konfirmander i snit har modtaget gaver til en værdi af 20.000-30.000 kroner. En betydelig del har været pakket ind i flade hvide konfirmationstelegrammer, for pengegaver står i dag øverst på ønskelisten hos de fleste unge.

LÆS ARTIKEL

Da kun hver femte konfirmand ifølge Nordea vil bruge hele formuen, mens hver fjerde sætter over 80 pct. af høsten i banken, vil det i år kanalisere 1-1,5 mia. konfirmandkroner ind på konti i landets pengeinstitutter.

En af supersparerne er Cara Kjersgaard Grant, 13 år og fra Holbæk. Hun har ikke tænkt sig at formøble de 17.700 kroner, der ud over en bærbar Macpro og en cykel var udbyttet af hendes drømmekonfirmation med 72 gæster.

»Jeg regner med at sætte de fleste af pengene i banken. Jeg er sådan en, der sparer op til alt, hvad jeg ønsker mig. Opsparingen skal ikke gå til noget specielt, og jeg forestiller mig, at den skal holde i mange år. Den er rar at have til senere«, siger Cara Kjersgaard Grant, der går på Holbæk Private Realskole.

LÆS ARTIKEL

Selv er Cara Kjersgaard Grant og hendes forældre kunder i Spar Nord, der tilbyder konfirmander helt op til 12,5 pct. i resten af året og derefter pæne renter næste år.

»Jeg går ikke helt vildt meget op i det med renter, men det gør mine forældre. Og de har talt om vores banks konfirmandkonto, så der ender mine konfirmationspenge sikkert«, siger Cara Kjersgaard Grant, som glæder sig til sin store blå mandag, som først finder sted 4. juni, hvor alle klassekammeraterne på privatskolen er konfirmeret.

Turen går til København, i Tivoli og op og ned ad Strøget – men uden planer om serieshopping og stribevis af impulskøb.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden