skybrud. Alt for få på Frederiksberg har taget imod tilbud om rådgivning inden næste skybrud. Nu får de besøg.
Foto: Dalsgaard Miriam

skybrud. Alt for få på Frederiksberg har taget imod tilbud om rådgivning inden næste skybrud. Nu får de besøg.

Privatøkonomi

Boligejere på Frederiksberg får besøg af oversvømmelseseksperter

Kun få har benyttet sig af tilbud om klimatilpasning. Derfor får de nu besøg.

Privatøkonomi

Skybruddet den 2. juni 2011 gav oversvømmede kældre i omkring 450 ejendomme på Frederiksberg, og der stod vand over terrænet ud for 150 ejendomme.

Men det har ikke fået boligejerne på Frederiksberg til søge støtte og rådgivning til at lave klimatilpasning. Derfor vil Frederiksberg Kommune nu opsøge de borgere, der er mest udsatte ved skybrud, skriver ingeniøren.dk

Udsatte får besøg

Frederiksberg Forsyning vil sende konsulenter ud til de borgere, der enten er meget udsatte ved skybrud, eller som bor steder, hvor man rentabelt kan nedsive regnvand for at mindske belastningen på kloaksystemet.

Kontante tilskud og teknisk rådgivning er nemlig ikke nok til at få hr. og fru Frederiksberg til at pløje faskiner ned i baghaven, anlægge regnbede eller grønne tage. Der er kun kommet ganske få ansøgninger, fortæller Kristian Beyer, der er chef for forretningsudvikling hos Frederiksberg Forsyning, til Ingeniøren.

Han mener, at mulighederne for rådgivning stadig er for ukendte for boligejerne, og at en vvs'er for eksempel godt kan fortælle, hvilke muligheder, der er, men han ved ikke, hvilken af dem der er den rigtige i de konkrete tilfælde.

LÆS ARTIKEL

Den viden har Frederiksberg Forsyning derimod:

»Vi har den tekniske viden om området og et skybrudskort, så vi kan sige, om en faskine vil gøre nogen forskel hos dig. Hvis vi kan kombinere vores viden med borgernes, kan vi virkelig opnå noget«, siger Kristian Beyer til Ingeniøren.

Fremover har forsyningen mulighed for ikke bare at tilbagebetale tilslutningsbidraget, men også at støtte klimatilpasningstiltag, der er billigere end det traditionelle alternativ med større kloakker.

Frederiksberg Kommunes motivation til initiativet er også økonomiske. Hvis mange borgere laver faskiner og andre tiltag, der reducerer mængden af vand, der skal ledes væk, vil kommunens milliardinvesteringer i kæmpemæssige kloakledninger også kunne reduceres.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden