En række kortholdere har oplevet at få spærret deres kort efter at have doneret et beløb til en legal pressefrihedsorganisation.
Foto: Thomas Borberg

En række kortholdere har oplevet at få spærret deres kort efter at have doneret et beløb til en legal pressefrihedsorganisation.

Privatøkonomi

Nets spærrer betalingskort efter bidrag til organisation, der arbejder for pressefrihed

Det var for at undgå misbrug at betalingskort blev spærret, forklarer Nets.

Privatøkonomi
FOR ABONNENTER

Onsdag formiddag fik Freja Wedenborg spærret sit betalingskort. Det skete efter, at hun havde doneret et mindre beløb til organisationen Freedom of the Press Foundation i San Francisco. Organisation arbejder for pressefrihed i hele verden.

»Banken skrev til mig og fortalte, at mit kort var blevet spærret. Da jeg ringede til banken, fik jeg at vide, at det netop var overførslen til Freedom of the Press Foundation, som var forklaringen på spærringen«, siger journalist Freja Wedenborg, der er medlem af Dansk Journalistforbunds hovedbestyrelse.

Nets håndterer betalingskort og står bag spærring af betalingskort.

»Det er sket to-tre gange i løbet af et år, at kortet er blevet spærret efter donationer til organisationen. Tidligere har jeg blot fået kortet åbnet, men nu ville jeg have en forklaring. Banken forklarer, at det var Nets, som havde mærket overførsler til den organisation«, siger Freja Wedenborg.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce