Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Dom: 31-årig stak finger ind i rundsav for at score millioner i forsikring

Dommere i Aalborg tror ikke på 31-årig mands historie om en ulykke med en rundsav.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En mand fra Nordjylland kørte med vilje sin lillefinger ind i en rundsav for at score penge hos en stribe forsikringsselskaber.

Det vurderer tre dommere i Retten i Aalborg. I en dom, som er afsagt torsdag, er 16 forsikringsselskaber, som manden havde sagsøgt, blevet frifundet, oplyser retten på sin hjemmeside.

Den samlede sum i de ulykkesforsikringer, som han havde tegnet, løb op i 33 millioner kroner, men selskaberne skal altså ikke betale noget. I alt havde han tegnet 17 forsikringer hos selskaberne.

Dommerne finder det påfaldende, at den 31-årige mand havde tegnet de mange forsikringer i løbet af godt tre et halvt år, inden han kom til skade.

Det var en aprildag i 2014, at mandens lillefinger kom i nærkontakt med rundsaven og derefter måtte amputeres.

Under sagen i retten har dommerne hørt forklaringen fra mandens ven, der angiveligt var til stede ved ulykken. Også en genbo er blevet afhørt i retten.

Imidlertid konstaterer dommerne, at forklaringerne fra de to på flere punkter ikke understøtter udsagnet fra den tilskadekomne.

Regning: 210.000 kroner

Selskaberne havde krævet frifindelse, fordi de ikke er forpligtet til at dække for en skade, såfremt den er forvoldt forsætligt eller ved grov uagtsomhed. Manden havde krævet godtgørelse for mén.

Retssagen blev anlagt i 2017. Normalt træffer en enkelt dommer afgørelse i civile sager i byretten, men på grund af de usædvanlige omstændigheder besluttede retten at sætte tre dommere på opgaven.

I stedet for millioner af kroner har den tilskadekomne nordjyde fået en ekstra udgift. I sagsomkostninger skal han betale mere end 210.000 kroner, fremgår det af dommen.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden