Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: Martin Lehmann
Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Finanstilsynet i ny vurdering: Risikoen for prisfald på ejerlejligheder i København er forhøjet

Flere års markante prisstigninger på ejerlejligheder i København er skyld i, at Finanstilsynet advarer om risiko for prisfald.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I de seneste år er priserne på ejerlejligheder i København kun gået en vej - op. Sandsynligheden for, at den kurve snart knækker, er imidlertid voksende. Det vurderer Finanstilsynet i sin halvårlige risikovurdering.

»Det bliver stadigt mere sandsynligt, at ejendomspriserne er overvurderede, og risikoen for store prisfald er tilsvarende forhøjet«, skriver Finanstilsynet, hvis opgave er at føre tilsyn med det finansielle marked.

Lave renter har været medvirkende til prisstigningerne, og Finanstilsynet peger på, at kommende rentestigninger kan bremse prisudviklingen.

Siden foråret sidste år er antallet af bolighandler i København faldet, og det tager nu længere til at få solgt. Samtidig er priserne stort set uændrede, og alle tre parametre kan være tegn på, at prisudviklingen nu vender på det københavnske boligmarked, skriver tilsynet.

Samtidig problematiserer Finanstilsynet den store byggeaktivitet i hovedstaden og peger på, at det kan føre til overkapacitet og senere prisfald for særlige type bygninger som eksempelvis hoteller og detailbutikker.

Finanstilsynet vurderer, at kreditforeningerne er godt rustede til et generelt prisfald på ejendomsmarkedet, hvorimod bankerne erfaringsmæssigt er mere udsatte.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden