0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Der var færre boliger til salg i oktober måned i år sammenlignet med sidste år. Samtidig er priserne steget.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Boligjægere har fået færre og dyrere huse at vælge imellem

Den gode udvikling i dansk økonomi har været med til at skubbe boligpriserne op, vurderer Finans Danmark.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Ikke nok med at det er blevet sværere at finde en bolig til salg. Det er også blevet dyrere at købe bolig end for blot et år siden.

Det viser tal fra Finans Danmark, interesseorganisation for finanssektoren.

Ifølge Finans Danmark var der i oktober 34.561 parcel- og rækkehuse og 7880 ejerlejligheder til salg landet over.

Det var henholdsvis 1077 og 123 færre end på samme tid sidste år.

Samtidig er priserne i salgsannoncerne steget 2,4 procent for huse og 1,7 procent for ejerlejligheder.

Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark, vurderer, at det er den gode udvikling i dansk økonomi, som har skubbet priserne opad.

»Beskæftigelsen har i længere tid været på et højt niveau, og mange har plads i privatøkonomien til en større eller bedre bolig eller måske til for første gang at få nøgler til eget hus eller lejlighed«.

»Det smitter af på boligmarkedet, hvor priserne er steget det seneste år«, siger hun.

Det smitter af på boligmarkedet, hvor priserne er steget det seneste år

For nylig viste andre tal fra Boligsiden, der samler al information om boligannoncer og -salg fra landets ejendomsmæglere, samme tendens som de tal, Finans Danmark nu er kommet med.

Boligsiden kunne således fortælle, at der i dag er sat cirka 10.000 færre huse til salg, end det var tilfældet for otte år siden, hvor udbuddet toppede.

god efterspørgsel efter huse og boliger

Dertil er det blevet sværere for boligkøbere at få et nedslag i prisen, og det har ifølge Boligsiden været med til at skubbe de samlede salgspriser op.

Jeppe Juul Borre, cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, konstaterer da også, at der i øjeblikket er tryk på efterspørgslen efter huse.

»Den efterspørgsel kan sælgerne og mæglerne også mærke, og derfor ser vi knap så overraskende, at priserne på til salg-skiltene bliver skruet langsomt op i de fleste steder af landet«.

»Det er en naturlig konsekvens af den solide appetit efter huse i år«, siger han.

Ligesom Ane Arnth Jensen peger han på den gode udvikling i økonomien som en af årsagerne til den store efterspørgsel på boligmarkedet.

»Vores reallønsfremgang er ganske pæn, og i 2019 har vi også været vidne til et markant rentefald, hvor renterne er halveret for de fastforrentede lån«.

»Det giver en god efterspørgsel efter huse og boliger«, siger Jeppe Juul Borre.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden