0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Sådan sikrer du din økonomi mod ulykker

En skilsmisse kan få store økonomiske konsekvenser. Se guiden her og få bedre styr på din og din partners økonomi.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
THOMAS BORBERG
Foto: THOMAS BORBERG
Guides
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Guides
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Skilsmisse Overvej at oprette en ægtepagt. Efter skilsmisse står mange kvinder dårligere økonomisk end eksmanden, fordi de har været på barsel og har arbejdet på deltid og derfor har indbetalt mindre til pensionen. Det opvejes med en ægtepagt.

Dødsfald I kan tegne en livsforsikring på hinanden. Det er nemt at regne ud, hvor stor den skal være, for at I kan blive i huset, hvis den ene dør. I kan også få en advokat til at vurdere, om I har brug for et testamente. Det har man ofte, hvis den ene har børn fra et tidligere forhold.

Tab af arbejdsevne Du kan øge dækningen af din invalidepension, så du kan blive i huset, hvis du eller din partner mister evnen til at arbejde.

Arbejdsløshed Mister du eller din partner jobbet, så skær straks ned på alle udgifter, og prioriter at betale til boligen. Der findes forsikringer mod ledighed, men de er dyre, så overvej nøje, om det kan betale sig, før du tegner en. Medlemskab af en a-kasse kan skæppe lidt i kassen, selv om dagpengesatsen er for lav til, at ret mange kan basere deres boligøkonomi på den.

Kend din situation Du kan kun sikre dig bedre, hvis du ved, at du ikke er sikret godt nok. Sæt dig derfor ind i din økonomi. Tjek pensionsordninger, forsikringer og eventuelle testamenter, hver gang du flytter sammen med en, køber hus, får børn eller bliver skilt. I de situationer er der oftest ting, du bør ændre. På pensionsinfo.dk kan de fleste se, hvor stor pension og livsforsikring de opsparer, og dermed hvor de står, hvis der sker dem eller deres partner noget.

Hvis ulykken er sket Er bunden allerede gået ud af din økonomi på grund af en personlig krise, kan du få hjælp hos økonomiske rådgivere. Har du ikke råd til at betale for det, kan du kontakte Forbrugerrådets gældsrådgivning. Det er gratis. Mange patientforeninger hjælper også med gratis råd og vejledning. Det samme gør interesseorganisationer som Ældre Sagen og Mødrehjælpen.

Kilder: Forbrugerrådets gældsrådgivning, Nordea og Danske Familieadvokater.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere