Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: PELLE RINK
Guides
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sælg dit guld og køb en fladskærm

De høje guldpriser får mange til at veksle arvesmykker til fladskærme og rejser.

Guides
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guld er guld værd – også i krisetider.

Når aktiekurser, boligpriser og andre værdier rasler ned, stiger prisen gerne på guld. Mange vælger derfor at sælge de gyldne smykker, som ellers bare ligger og keder sig hjemme i gemmerne.

»De seneste år har stadig flere valgt at sælge deres guld på grund af den høje pris«, vurderer direktør Line Bech fra brancheorganisationen Danske Guldsmede og Urmagere.

GUIDE

Guld har siden årtusindskiftet oplevet årlige prisstigninger på 10-30 procent.

»Det er især arvesmykker, kunderne veksler til penge hos os. Folk bliver så glade, når de kan få råd til nye bildæk, en fladskærm eller en rejse for fire ved at sælge nogle smykker, som de ved, at de alligevel aldrig kommer til at bruge«, fortæller Dennis Lindberg, direktør i firmaet Nyfortuna, som køber gammelt guld og lover kunderne den højeste dagspris.

Men inden man tømmer smykkeskrinet og farer hen til den nærmeste opkøber – typisk guldsmede eller guldhandelsfirmaer – gør man klogt i at tjekke netop dagspriserne. De svinger en hel del – både fra dag til dag og fra firma til firma.

LÆS ARTIKEL

Mange guldopkøbere annoncerer dagens pris på nettet, så man ikke behøver at traske byen rundt med sine værdier. Flere firmaer tilbyder tillige at ordne handlen per værdipakkepost, så geografien behøver heller ikke at spænde ben for guldsalget. Men forvent ikke at stå med stabler af kontanter i hånden: Af sikkerhedshensyn foregår udbetalingen hos eksempelvis Nyfortuna på check eller ved bankoverførsel. Og drop bare de rørende historier om smykkernes brug og betydning i slægten:

»Vi betaler hverken mere eller mindre for smykkernes historie eller design – det er guldindholdet, der tæller her«, forklarer Dennis Lindberg.

GUIDE

Og så det gyldne spørgsmål: Skal man sælge sit guld nu eller vente på, at priserne stiger endnu mere?

Dennis Lindberg vil ikke give et entydigt svar:

»Guld er følelser og tradition. Hvis det føles rigtigt at sælge, og du har brug for pengene, så sælg. Ellers lad være«, råder han, for smykkerne er tabt for evigt, når Nyfortuna sender dem til omsmeltning.

En helt anden mulighed for at sælge smykker er at sætte dem på auktion. På auktionshusenes hjemmesider kan man følge igangværende auktioner og få et indtryk af, hvad der er henholdsvis efterspurgt og i knap så høj kurs for tiden.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden