vandhave. Juli 2011 vil blive huske af mange danske familier, som fik oversvømmet deres kældre og haver efter det største skybrud i mange år.
Foto: Miriam Dalsgaard (arkiv)

vandhave. Juli 2011 vil blive huske af mange danske familier, som fik oversvømmet deres kældre og haver efter det største skybrud i mange år.

Virksomheder

Nyt danmarkskort på nettet i dag: Se, om dit hus bliver oversvømmet

Kortet viser, hvor vandet bevæger sig hen, når det vælter ned.

Virksomheder

Nu kan boligejere og boligkøbere nemt få overblik over, om deres hus ligger så uheldigt placeret, at vandet ender i deres kælder og stue, når det regner kraftigt, skriver Jyllands-Posten.

Miljøministeriet og Forsikring & Pension stiller fra i dag en såkaldt hydrologisk højdemodel gratis til rådighed på nettet, som tager højde for, hvordan vandet løber, når det regner, og hvor det ender.

»De nye kort indregner al kendt viden om broer, rørlægninger under veje, vejes hældninger mv. Derfor giver de et meget mere retvisende billede af, hvor vandet bevæger sig hen« siger Torben Weiss Garne, underdirektør i Forsikring & Pension.

Miljøministeren maner til ro Ifølge forsikringsbranchen og Miljøministeriet skal ejere af boliger, der ligger de forkerte steder, ikke bekymre sig om, at det nu bliver lagt åbent frem, at deres huse får vandskader, når skybrud rammer Danmark.

OVERBLIKHer kan du se det nye danmarkskort(eksternt link - risiko for at sitet er ned som følge af ekstremt mange besøg)

»I Miljøministeriet er vi stolte over at kunne levere et avanceret bidrag til at danskerne kan se, hvor man særligt har brug for at sikre sig imod vandskader og på den måde undgå for høje forsikringspræmier – og også for at undgå at man i værste fald ender med at stå med en usælgelig bolig««, siger miljøminister Ida Auken (SF).

Forsikringsselskab dropper oversvømmet familie

Mindre fornøjet er en familie i København, som de seneste år gentagne gange har haft dyre vandskader efter kraftige regnskyl. Forsikringsselskabet har opsagt familiens husforsikring, og nu frygter den, at det vil få banken til at kræve sit boliglån indfriet.

LÆS OGSÅ

Familien ønsker derfor så lidt opmærksomhed om sin situation som muligt. I det lys er en ny service, der sætter spot på problemhusene, ikke i høj kurs.

»Hvem vil købe et hus, der ikke kan forsikres? Det er reelt værdiløst, og hvis banken kræver sit lån indfriet, fordi dens sikkerhed ikke er noget værd, ender huset på tvangsauktion. Det er en forfærdelig situation at stå i«, siger et familiemedlem, som ønsker at forblive anonym.

GUIDE

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce