Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
vandhave. Juli 2011 vil blive huske af mange danske familier, som fik oversvømmet deres kældre og haver efter det største skybrud i mange år.
Foto: Miriam Dalsgaard (arkiv)

vandhave. Juli 2011 vil blive huske af mange danske familier, som fik oversvømmet deres kældre og haver efter det største skybrud i mange år.

Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nyt danmarkskort på nettet i dag: Se, om dit hus bliver oversvømmet

Kortet viser, hvor vandet bevæger sig hen, når det vælter ned.

Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nu kan boligejere og boligkøbere nemt få overblik over, om deres hus ligger så uheldigt placeret, at vandet ender i deres kælder og stue, når det regner kraftigt, skriver Jyllands-Posten.

Miljøministeriet og Forsikring & Pension stiller fra i dag en såkaldt hydrologisk højdemodel gratis til rådighed på nettet, som tager højde for, hvordan vandet løber, når det regner, og hvor det ender.

»De nye kort indregner al kendt viden om broer, rørlægninger under veje, vejes hældninger mv. Derfor giver de et meget mere retvisende billede af, hvor vandet bevæger sig hen« siger Torben Weiss Garne, underdirektør i Forsikring & Pension.

Miljøministeren maner til ro Ifølge forsikringsbranchen og Miljøministeriet skal ejere af boliger, der ligger de forkerte steder, ikke bekymre sig om, at det nu bliver lagt åbent frem, at deres huse får vandskader, når skybrud rammer Danmark.

OVERBLIKHer kan du se det nye danmarkskort(eksternt link - risiko for at sitet er ned som følge af ekstremt mange besøg)

»I Miljøministeriet er vi stolte over at kunne levere et avanceret bidrag til at danskerne kan se, hvor man særligt har brug for at sikre sig imod vandskader og på den måde undgå for høje forsikringspræmier – og også for at undgå at man i værste fald ender med at stå med en usælgelig bolig««, siger miljøminister Ida Auken (SF).

Forsikringsselskab dropper oversvømmet familie

Mindre fornøjet er en familie i København, som de seneste år gentagne gange har haft dyre vandskader efter kraftige regnskyl. Forsikringsselskabet har opsagt familiens husforsikring, og nu frygter den, at det vil få banken til at kræve sit boliglån indfriet.

LÆS OGSÅ

Familien ønsker derfor så lidt opmærksomhed om sin situation som muligt. I det lys er en ny service, der sætter spot på problemhusene, ikke i høj kurs.

»Hvem vil købe et hus, der ikke kan forsikres? Det er reelt værdiløst, og hvis banken kræver sit lån indfriet, fordi dens sikkerhed ikke er noget værd, ender huset på tvangsauktion. Det er en forfærdelig situation at stå i«, siger et familiemedlem, som ønsker at forblive anonym.

GUIDE

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden