Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

TV 2: Ny politisk aftale om storbanker er på plads

Forliget mellem regeringen og V og K er kommet på plads på såkaldte hulemøder.

Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ny politisk aftale om kravene til Danmarks vigtigste finansielle virksomheder - de såkaldt systemisk vigtige pengeinstitutter - er på plads mellem regeringen, Venstre og Konservative.

Det erfarer TV 2 Finans.

Det betyder bl.a. øgede krav til kapitalberedskabet hos de 7 banker, der er defineret som så store, at det kan skade det danske samfund, hvis de kommer i problemer.

LÆS OGSÅ

Forliget er kommet på plads ved såkaldte hulemøder, hvor erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) kun har mødtes med de to borgerlige partier.

Lille lempelse til storbank

Ifølge TV 2 Finans får Danske Bank i forliget strammere krav end de øvrige banker – men lempeligere krav end i det oprindelige udspil, regeringen kom med.

Det betyder bla., at Danske Bank nu skal øge sin finansielle polstring med 3 procent, hvor udspillet tidligere lød på 3,5 procent.

LÆS KRONIK

Samtidig er det aftalt, at Danmark ikke skal have strammere krav end syv lande, som man sammenligner Danmark med.

Ifølge TV 2 Finans er DLR, der tidligere hed Dansk Landbrugs Realkreditfond, med som ny SIFI-bank.

I forvejen er Danske Bank, Nordea Danmark, Jyske Bank, BRF Kredit, Sydbank og Nykredit udpeget til systemisk vigtige banker, der er for store til, at staten kan lade dem gå ned, hvis de ender i økonomiske vanskeligheder.

Forhandlingerne om skærpede krav til bankerne gik i gang i slutningen af august, og erhvervsminister Henrik Sass Larsen har fra starten haft som erklæret mål at lande en bred politisk aftale.

Forhandlingerne har blandt andet taget udgangspunkt i anbefalingerne fra det såkaldte Sifi-udvalg om de systemisk vigtige banker.

De borgerlige har blandt andet været bekymrede for udsigten til, at de danske banker skulle leve op til skrappere kapitalkrav end deres europæiske konkurrenter.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden